کلینیک درد نفس / درمان آرتروز / درمان بدون جراحی آرتروز مچ پا
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

درمان بدون جراحی آرتروز مچ پا

آرتروز مچ پا

آیا تا به حال شما هم از پدربزرگ و مادربزرگ خود یا پدر و مادر خود، نام آرتروز را شنیده اید؟ بسیاری از ما، این واژه را حداقل یک بار در زندگی از زبان افراد سالخورده شنیده ایم. خطر آرتروز یا همان ساییدگی مفاصل با افزایش سن، بیشتر می شود و مفاصل دچار آسیب می شوند. یکی از انواع رایج آرتروز در بدن، آرتروز مچ پا است. اگر دوست دارید که بیشتر با این موضوع آشنا شوید و اطلاعات کاملی در مورد آن به دست آورید، با ما در این مطلب همراه باشید.

درمان بدون جراحی آرتروز مچ پا

درمان بدون جراحی آرتروز مچ پا

آرتروز چیست؟

یکی از رایج ترین انواع التهاب مفاصل، آرتروز (Arthrose) است که با افزایش سن، خطر ابتلا به آن افزایش می یابد و فارغ از منطقه جغرافیایی، ممکن است برای هر فردی رخ دهد. زمانی که غضروف سالم باشد، استخوان ها به راحتی و به درستی بر روی هم حرکت می کنند. اما زمانی که بافت غضروف از بین برود و نازک شود، استخوان ها بافتی برای تکیه به آن ندارند و بر روی هم ساییده می شوند.

آرتروز، که یک بیماری غضروفی است، در ابتدا غضروف مفصل را درگیر می کند و باعث از بین رفتن بافت غضروف می شود. این بیماری بر خلاف روماتیسم که همه اندام ها را درگیر می کند و ممکن است در افراد جوان نیز اتفاق بیفتد، فقط به مفاصل آسیب می رساند و بیشتر در افراد بالای 65 سال رایج است و درد، تورم و تغییر شکل غضروف را به همراه دارد. تغییر شکل مفاصل ناشی از بیماری آرتروز به تدریج و در طول چند سال اتفاق می افتد. آرتروز و ساییدگی مفصل، در قسمت مچ پا بیشتر مشاهده می شود.

آرتروز و ساییدگی مچ پا چیست؟

آناتومی پای انسان از 28 استخوان و بیش از 30 مفصل تشکیل شده است و به کمک آن می توان حرکت کرد. این مفاصل به کمک غضروف مفصلی که بافت پیوندی نیمه‌جامد می باشد، استخوان را در قسمت انتهایی بر روی هم قرار می دهد. غضروف سالم به حرکت صحیح استخوان ها کمک می کند و اگر این غضروف ها از بین بروند ساییدگی استخوان اتفاق می افتد. آرتروز مچ پا و ساییدگی قوزک پا یکی از شایع ترین نوع ساییدگی های استخوان است که در آن فرد نسبت به لمس مچ پا حساس می شود و احساس درد می کند و در قسمت مفاصل مچ پا تورم و خشکی وجود دارد. فرد درگیر با آرتروز مچ پا، در انجام فعالیت های روزمره خود دچار مشکل می شود و به سختی می تواند به پیاده روی روزانه خود بپردازد.

انواع آرتروز مچ پا

آرتروز مچ پا سه نوع مختلف دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

استئوآرتریت: این آرتروز بیشتر در افراد میانسال مشاهده می شود. در این نوع آرتروز، غضروف به مرور از بین می رود و استخوان ها به مرور شروع به ساییده شدن بر روی یکدیگر می کنند. علاوه بر سن، چاقی و سابقه این بیماری در اقوام نیز از جمله فاکتورهای موثر در ابتلا به استئوآرتریت مچ پا می باشد.

آرتروز رماتوئید: در این نوع آرتروز مچ پا، سیستم ایمنی در یک بیماری خود ایمنی به بافت های خود حمله می کند و باعث تورم مفاصل می شود. با گذشت زمان، این بیماری استخوان، غضروف، تاندون ها و رباط ها نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

آرتروز پوستراوماتیک: این نوع آرتروز معمولاً بعد از آسیب دیدن مچ پا در اثر دررفتگی یا شکستگی به وجود می آید. این نوع آرتروز مچ پا نیز به مرور موجب از بین رفتن غضروف میان مفاصل خواهد شد.

درد مچ پا و آرتروز

درد مچ پا و آرتروز

آرتروز مچ پا چگونه تشخیص داده می شود؟

فرد با احساس درد یا تورم در قسمت مچ پا باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص با معاینه و به کمک عکس برداری، اسکن و ام آر آی قطعی بودن این بیماری را تشخیص می دهد.

درمان آرتروز مچ پا

خوشبختانه برای درمان آرتروز مچ پا علاوه بر جراحی، راه های مختلفی وجود دارد که با مراجعه به کلینیک های درد می توان بهترین راهکار برای  درمان آرتروز ارائه نمود. در زیر به برخی از راه های درمان آرتروز مچ پا اشاره خواهیم کرد:

  • استفاده از پدها یا کفی های طبی توسط بیمار
  • تزریق داروهای استروییدی به داخل مفصل مچ پا
  • تجویز داروهای تسکین دهنده التهاب برای کاهش ورم مفاصل مچ پا
  • تجویز انواع مسکن ها
  • استفاده از وسایل بریس (Brace)
  • استفاده از کفش های طبی
  • کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن
  • فیزیوتراپی
  • ورزش های مناسب برای مچ پا
  • ازن تراپی
  • پی آر پی
  • ارتوکین تراپی
  • و …

کفش یکی از مهم ترین موارد برای افراد مبتلا به آرتروز مچ پا است. کفش فرد مبتلا به آرتروز باید بسیار راحت باشد و کاملاً پا در آن ثابت بماند و نلغزد. کف کفش باید نرم و منعطف باشد و به پا فشار وارد نشود.

راه های ارتباطی با کلینیک فوق تخصصی درد نفس: شماره های تماس:  26350185 – 26350365 – 09121887947 – صفحه اینستاگرام: Dard.clinic.adlkhoo

کلام آخر

در پایان باید گفت که آرتروز مچ پا یکی از مشکلات رایج در میان افراد میانسال و سالخورده است که خوشبختانه با پی بردن به موقع به آن و مراجعه به کلینیک های درد می توان با روش های غیر تهاجمی و کم تهاجمی به درمان آرتروز پرداخت، لذا به منظور پیشگیری از پیشرفت بیماری سعی نمایید تا مشاهده نشانه های این بیماری سریعا به کلینیک درد مراجعه نموده تا پس از بررسی های لازم روش درمانی مناسب برای شما مشخص گردد و درمان انجام شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به کلینیک درد مراجعه نمایید.

دکتر حسین عدل خو

کلینیک فوق تخصصی درد نفس

دکتر حسین عدل خو
فوق تخصص كنترل و درمان درد

مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *