کلینیک درد نفس / خدمات تشخیصی و درمانی / درمان بیرون زدگی دیسک کمر بدون جراحی
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

درمان بیرون زدگی دیسک کمر بدون جراحی

بیرون زدگی دیسک کمر

 

 

بیماری بیرون زدگی دیسک کمر دومین بیماری شایع بشر است. در صورتی که سرماخوردگی به عنوان بیماری اول در نظر گرفته شود، درصد شیوع کمر درد بسیار بالاست. جالب است بدانید که در ایالات متحده پنجمین علت مراجعه بیماران به بیمارستان و پزشکان بیرون زدگی دیسک کمر می باشد.

دیسک یک ماده ژلاتینی است که بین ستون فقرات قرار می گیرد و وظیفه آن کمک کردن و ایجاد حرکات در ناحیه ستون فقرات است. ممکن است به هر دلیلی به دیسک فشار وارد شود، از جمله؛ حرکت های ناموزون و فشار سنگین روی ستون مهره ها می تواند موجب شود تا دیسک دچار بیرون زدگی شود که اصطلاحا به این نوع بیماری فتق یا بیرون زدگی دیسک کمر می گویند.

درمان بیرون زدگی دیسک کمر بدون جراحی

درمان بیرون زدگی دیسک کمر بدون جراحی

تشخیص و درمان دیسک کمر

پس از مشاهده و داشتن درد در ناحیه درد، فرد به کلینیک درد مراجعه نموده و در کلینیک بیمار تحت معاینات دقیق انجام می گیرد و گاهی اوقات در صورت نیاز بیمار بایستی ام.آر.آی یا نوار عصب و عضله انجام دهد.

پس از مشخص شدن نتایج ام.آر.آی، نوار عصب و عضله، معاینات بیمار و شدت بیماری فتق درمان های متداولی شروع می شود.

درمان های غیر تهاجمی شامل: دارو، آب درمانی، استراحت نسبی و فیزیوتراپی می باشد. همچنین قابل توجه است که مهمترین و بهترین درمان نیمه تهاجمی تزریق اپیدورال تحت گاید دستگاه بنام فلوروسکوپ یا سی آر است.

مزیت این نوع درمان چیست؟

در روش درمان نیمه تهاجمی می توان مستقیما وارد منطقه ای که بیشترین التهاب را دارد وارد شد و داروهای مورد نیاز را به آن ناحیه تزریق نمود.

برحسب نتایجی که از این تزریق می گیریم می توانیم چندین بار به فاصله چندین هفته آن را تکرار کنیم. در صورتی که بیمار به این نوع درمان ها پاسخ ندهد وارد مرحله دیگری از درمان می شویم که لیزر دیسک نام دارد. در حقیقت با لیزر می توان اقدام به تخلیه دیسک بیرون زده نمود.

شایان ذکر است، تمامی درمان های ذکر شده، به صورت نیمه تهاجمی است. بدین معنا که بیمار تحت عمل جراحی مستقیم قرار نمی گیرد و تمام درمان ها به صورت بسته انجام می شود و در این نوع روش ها به تخلیه دیسک یا درمان دیسک بیرون زده می پردازیم.

عوارض روش های درمان نیمه تهاجمی

به هر حال هر نوع روش درمانی که برای بیمار انجام می شود، خالی از عوارض نیست، ولی عوارض عمل های نیمه تهاجمی بسیار کم است، که عمدتا شامل: خونریزی، خونمردگی یا هماتوم و عفونت است.

لازم است بدانید که هماتوم و عفونت جز عارضه های است که جدی نیستند و معمولا برای افراد بسیار کمی اتفاق می افتد و هر دویی این عوارض به راحتی قابل کنترل هستند. بنابراین در مقایسه با روش های تهاجمی و یا روش های باز این نوع روش ها بسیار عوارض ناچیزی ندارند.

کلینیک فوق تخصصی درد نفس با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 26350185 – 26350365 – 09121887947 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرامکلینیک فوق تخصصی درد نفس مراجعه کنید.

درمان دیسک کمر به روش نیمه تهاجمی

درمان بیرون زدگی دیسک کمر بدون جراحی یا به روش نیمه تهاجمی معمولا تحت بی حسی موضعی یا یک خواب آور سطحی به بیمار انجام می شود. زمانی که سوزن در ناحیه مورد نیاز قرار گرفت، درمان اختصاصی آغاز می شود که این درمان می تواند شامل: تجویز داروهای ضدالتهاب، ضد چسبندگی یا بی حس کننده های موضعی باشد.

در حقیقت می توان با سوزن های مخصوص انرژی لیزر را به دیسک های بیرون زده وارد کرده و سعی بر تخلیه دیسک بیرون زده یا فتق نمود. یا اینکه می توان با استفاده از روش های دیگر به نام رادیو فرکانسی عصب های عامل انتقال سیگنال های درد را درمان نمود.

آیا بیرون زدگی دیسک کمر را می توان با ورزش درمان نمود؟

در ابتدا بایستی علت اصلی دیسک بررسی شود. علت اصلی بیرون زدگی دیسک کمر حرکات ناموزون و تروماهایی است که به ستون فقرات وارد می شود.

نکته ای قابل توجه این است که، نود درصد بیرون زدگی دیسک کمر ظرف مدت هشت هفته به صورت خود به خود با استراحت نسبی درمان می شود. بنابراین حدود ده درصد بیرون زدگی های دیسک کمر بعد از دو ماه مزمن می شود و نیاز به مداخلات درمانی دکتر درد می باشد.

 

 

کلام آخر

بیماری بیرون زدگی دیسک کمر یک بیماری شایع در جوامع امروزی است. در صورت وجود هر گونه علائم بهتر است بدون اتلاف وقت به کلینیک های درد مراجعه نمایید تا از پیشرفت بیماری بکاهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین کلینیک فوق تخصصی درد در تهران مراجعه نمایید.

دکتر حسین عدل خو

کلینیک فوق تخصصی درد نفس

دکتر حسین عدل خو
فوق تخصص كنترل و درمان درد

مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *