میگرن نوعی سردرد است که معمولا موجب ایجاد درد شدید و احساس ضربان در یک طرف سر میشود. این عارضه معمولا با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید نسبت به نور و صدا همراه است. حملات میگرنی ممکن است از چند ساعت تا چند روز ادامه پیدا کنند. سردردهای میگرنی گاهی آنقدر شدید هستند که موجب مختل شدن فعالیتهای روزمره زندگی می شوند.
در برخی از افراد، علائمی به نام هاله قبل یا هنگام سردرد ظاهر میشوند که میتوانند به عنوان نشانگرهای هشدار دهنده در میگرن عمل کنند. این هاله معمولاً شامل مشکلات بینایی مانند حساسیت به نور، دیدن نقاط سیاه و اختلالات دیگر مانند گزگز شدن یک طرف صورت و اندامها و مشکل در هنگام صحبت کردن میشود.
استفاده از داروها میتواند در درمان برخی از انواع میگرن و کاهش درد موثر باشد. همچنین، مراقبت خود و تغییر سبک زندگی نیز میتواند تأثیر قابل توجهی در بهبود میگرن داشته باشد.
این مقاله شما را با علائم، علتها، درمانهای ممکن و روشهای پیشگیری از میگرن آشنا میکند. با این حال، لازم به ذکر است که برای درمان میگرن، حتماً باید به یک پزشک متخصص و با تجربه مراجعه کنید. پزشک متخصص با آشنایی به روشهای درمانی مختلف و عوارض احتمالی، میتواند آنها را بهینه کند. همچنین، میتواند خطرات، عوارض جانبی و مدت زمان نیازمندیهای پساعمل را به حداقل برساند.
خدمات تخصص ارائه شده توسط دکتر حسین عدلخو-فوق تخصص درد در کلینیک درد نفس
لازم به ذکر است کلیه خدمات بدون نیاز به ببهوشی،بستری و جراحی و فقط با بیحسی موضعی و با استفاده از به روزترین و بهترین دستگاههای روز دنیا میباشد:
- RF (رادیو فرکوئنسی)
- اوزون تراپی
- بلاک عصبی
- تزریق ژل
- تزریق PRP و سلولهای بنیادی
- تزریق بوتاکس
- لیزر پرتوان درد (PLP)
علائم میگرن
میگرن ممکن است در کودکان و نوجوانان هم مانند بزرگسالان بروز کند. میگرن معمولا در طی چهار مرحله پیشرفت میکند. این مراحل شامل: مرحله پیش از دروم، هاله، حمله میگرنی و مرحله پس از دروم میشوند. البته تمام افرادی که میگرن دارند، همه مراحل را تجربه نمیکنند.
مرحله پیش از دروم
یک یا دو روز قبل از شروع حمله میگرنی، یکسری علائم در بدن ظاهر میشوند که نشان دهنده شروع میگرن هستند. این علائم موارد زیر میشوند:
- یبوست
- تغییرات خلقی، که میتواند از افسردگی تا سرخوشی غیر عادی متغیر باشد.
- هوس کردن غذاهای خاص
- احساس گرفتگی در گردن
- افزایش مقدار ادرار
- تجمع مایعات در بدن
- خمیازه کشیدن به طور مکرر
هاله میگرن
در برخی از افراد، هاله میگرن ممکن است قبل از بروز حمله میگرنی یا در حین آن ایجاد شود. هالههای میگرن یکسری علائم عصبی هستند که معمولا قابل بازگشت هستند. این علائم معمولا قابل مشاهده میباشند، اما ممکن است یکسری علائم دیگر را هم به دنبال داشته باشند. هر یک از این علائم معمولا به آرامی و در طی چند دقیقه شروع شده و تا حدود یک ساعت به طول میانجامند.
هالههای میگرن میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- علائم بصری مانند: دیدن شکلهای مختلف، دیدن نقاط تیره و روشن، حساسیت به نور
- از دست دان بینایی
- احساس سوزن سوزن شدن در دستها یا پاها
- احساس ضعف و بیحسی در صورت یا یک طرف بدن
- مشکل هنگام صحبت کردن
حمله میگرنی
اگر حملات میگرن مدیریت و درمان نشوند ممکن است از ۴ تا ۷۲ ساعت طول بکشد. اینکه میگرن هر چند وقت یکبار رخ دهد، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. حملات میگرنی ممکن است در برخی افراد به ندرت و در بعضی دیگر از افراد چند بار در ماه رخ دهد.
در طول حمله میگرن ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:
- دردی که یک طرف سر را در برمیگیرد، البته میتوانند هر دو سمت سر را هم درگیر کند.
- دردی که ضربان دارد و نبض میزند.
- حساسیت زیاد نسبت به نور، صدا و حتی گاهی اوقات حساسیت نسبت به بوها یا لمس کردن.
- حالت تهوع و استفراغ
مرحله بعد از دروم
بعد از حمله میگرن ممکن است فرد علائمی مانند: احساس گیجی و خالی بودن سر را تجربه کند. البته اکثر افراد در این مرحله احساس شادی و سرخوشی دارند. اما تکان دادن سریع سر در این مرحله ممکن است مجددا موجب ایجاد درد شود.
دلایل میگرن
دلایل بروز میگرن هنوز کاملا شناخته نشدهاند، اما ژنتیک و عوامل محیطی در ایجاد میگرن نقش مهمی دارند.
تغییرات ساقه مغز و فعل و انفعالات آن با عصب سهگانه، میتوانند از دلایل ایجاد درد میگرنی باشند. در نتیجه تنظیم مواد شیمیایی مغز، مثل سروتونین، میتواند به کاهش درد میگرن کمک کند.
برخی از مواردی که موجب تحریک میگرن میشوند، عبارتاند از:
- تغییرات هورمونی در خانمها: تغییرات هورمونی مانند نوسانات استروژن در قبل یا در حین دوران قاعدگی، بارداری و یائسگی، باعث ایجاد سردرد در اکثر خانمها میشود.
لازم به ذکر است که داروهای هورمونی مانند قرصهای ضد بارداری، ممکن است موجب بدتر شدن میگرن شوند. البته در برخی از خانمها مصرف این قرصها باعث کاهش تعداد حملات میگرنی میشود.
- نوشیدنیها: مصرف نوشیدنیهای الکلی به ویژه شراب و نوشیدنیهایی که کافئین زیادی دارند مانند قهوه، موجب بدتر شدن میگرن میشود.
- استرس. استرس داشتن در محل کار یا زندگی یکی از دلایل ایجاد میگرن است.
- محرکهای حسی: نورهای شدید یا چشمک زن و صداهای بلند میتوانند موجب بروز حمله میگرنی شوند. بوهای شدید مثل برخی عطرها، تینر و دودهایی مثل دود سیگار موجب بروز میگرن در برخی افراد میشوند.
- تغییر در شرایط خواب: کم خوابی یا خوابیدن بیش از حد میتواند یکی از عوامل ایجاد میگرن در برخی افراد باشد.
- عوامل فیزیکی: فعالیتهای فیزیکی شدید از جمله فعالیت جنسی ممکن است در ایجاد میگرن موثر باشند.
- تغییرات آب و هوایی: تغییر در آب و هوا یا فشار هوا میتواند موجب میگرن شود.
- داروها: داروهای هورمونی مانند قرصهای ضد بارداری و داروهای گشاد کننده عروق مانند نیتروگلیسیرین میتوانند موجب تشدید میگرن شوند.
- غذاها: پنیرهای کهنه، غذاهای شور و فرآوری شده ممکن است موجب تحریک میگرن شوند. در نتیجه حذف برخی مواد غذایی میتواند مفید باشد.
- افزودنیهای غذایی: موادی مانند شیرین کنندههای آسپارتام و نگهدارندههای مونو سدیم گلوتامات (MSG) که در مواد غذایی یافت میشوند، ممکن است تشدید کننده میگرن باشند.
عواملی که خطر ابتلا به میگرن را افزایش میدهند
عوامل متعددی وجود دارند که خطر ابتلا به میگرن را افزایش میدهند. این عوامل عبارتاند از:
- سابقه خانوادگی: اگر فردی از خانواده شما دچار میگرن است، ممکن است شما هم در معرض خطر ابتلا به میگرن باشید.
- سن: عارضه میگرن ممکن است در هر زمان و در هر سنی شروع شود، اما افراد معمولا اولین حمله میگرن را در نوجوانی تجربه میکنند. میگرن در دهه ۳۰ زندگی فرد به اوج خود میرسد و پس از آن به مرور از شدتش کم میشود.
- جنسیت: خانم ها حدودا سه برابر آقایان به میگرن دچار میشوند.
- تغییرات هورمونی: میگرن در خانمها ممکن است قبل یا اندکی بعد از دوره قاعدگی شروع شود. همچنین این تغییرات در دوران بارداری و دوره یائسگی هم به وجود میآیند. به طور معمول میگرن بعد از دوره یائسگی بهبود پیدا میکند.
عوارض میگرن
مصرف بیش از حد مسکنها میتواند منجر به ایجاد سردرد شدید شود. احتمال بروز سردرد ناشی از استفاده بیش از حد از مسکنهایی مانند آسپرین، استامینوفن و مسکنهای حاوی کافئین بیشتر است. اگر شما بیش از ۱۴ روز در ماه از مسکنهایی مانند آسپرین یا ایبوپروفن (نظیر ادویل و موترین) و یا بیش از ۹ بار در ماه از تریپتانها نظیر سوماتریپتان (مثل ایمیترکس و توسیمرا) یا ریزاتریپتان (مانند ماکسالت و ماکسالت امالتی) استفاده میکنید، ممکن است با سردرد ناشی از مصرف بیش از حد مسکن مواجه شوید.
در این نوع سردردها، داروهای مسکن به جای کاهش درد، به خودی خود منجر به بروز درد میشوند. در این شرایط، افراد به طور معمول بیشترین مصرف مسکن را انجام داده و باعث ادامه چرخه درد میشوند.
تشخیص میگرن
پزشک متخصص مغز و اعصاب از طریق بررسی سوابق خانوادگی، معاینه فیزیکی و عصبی میتواند میگرن را تشخیص دهد.
اگر شما وضعیت غیرعادی و پیچیدهای داشته باشید یا اینکه شرایط شما ناگهان بدتر شده باشد؛ پزشک آزمایشهای دیگری را نیز برای رد کردن سایر دلایل احتمالی درد توصیه میکند.
- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) در اسکن MRI از یک میدان مغناطیسی قوی و امواج رادیویی برای تصویر برداری دقیق از مغز و رگها استفاده میشود. اسکن MRI در تشخیص تومورها، سکته مغزی، خونریزی مغزی، عفونت و هرگونه آسیب و عارضه مربوط به مغز و دستگاه عصبی، به پزشکان کمک میکند.
- توموگرافی کامپیوتری یا سیتی اسکن (CT) در سیتی اسکن با استفاده از اشعه ایکس تصاویر دقیقی به صورتی مقطعی از مغز تهیه میشود. با استفاده از سیتی اسکن، پزشک میتواند به وجود تومورها، عفونت، آسیب مغزی، خونریزی مغزی و سایر مشکلات پزشکی که ممکن است باعث ایجاد سردرد شوند؛ پی ببرد.
درمان میگرن
هدف از درمان میگرن از بین بردن علائم میگرن و نیز جلوگیری از بروز حملات میگرنی بعدی است. این درمان میتواند شامل موارد نیز می باشد:
داروها
داروهای زیادی برای درمان میگرن وجود دارند. داروهایی که برای درمان میگرن استفاده میشوند به دو دسته تقسیم میشوند:
- داروهای تسکین دهنده درد: این دسته از داروها فقط برای از بین بردن درد و علائم حمله میگرنی استفاده میشوند و در واقع درمان کننده نیستند.
- داروهای پیشگیری کننده: این دسته از داروها به طور منظم و معمولا هر روز در جهت کاهش شدت و تعداد دفعات حملات میگرن استفاده میشوند.
انتخاب روش درمانی به عوامل مختلفی مانند: شدت و میزان درد میگرن، اینکه حالت تهوع و استفراغ دارید یا خیر، اینکه سردرد تا چه حد روی زندگی شما تاثیر میگذارد و سایر شرایط پزشکی شما بستگی دارد.
سبک زندگی و درمانهای خانگی
زمانی که علائم میگرن شروع شد، سعی کنید به یک اتاق ساکت و تاریک بروید. چشمانتان را ببندید و استراحت کرده یا چرت بزنید. مقدار زیادی آب بنوشید و یک کیسه یخ یا پارچه خنک را روی پیشانی خود قرار دهید.
اقدامات زیر هم ممکن است در بهبود درد میگرن مفید باشند:
از روشهای تمدد اعصاب و مدیتیشن استفاده کنید
در بیوفیدبک و سایر روشهای مدیتیشن، راهکارهایی برای مدیریت استرس آموزش داده میشود؛ که انجام آنها به کاهش دفعات حملات میگرنی کمک میکند.
برنامه خواب و بیداری و خورد و خوراک خود را تنظیم کنید
بیش از حد نخوابید و از کم خوابی هم خودداری کنید. یک برنامه برای خواب و بیداری خود تنظیم کنید و هر روز آن را رعایت کنید. سعی کنید هر روز وعدههای غذایی خود را در زمانی مشخص مصرف کنید.
مایعات زیادی بنوشید
هیدراته نگه داشتن بدن با مصرف زیاد آب به بهبود میگرن کمک میکند.
یک دفترچه یادداشت برای میگرن خود درست کنید
شما باید تمام علائم خود را در یک دفترچه ثبت کنید؛ این کار به شما کمک میکند تا متوجه شوید که چه چیزهایی میگرنتان را تحریک میکند و کدام روشهای درمانی برایتان موثرتر است. در ضمن این کار به پزشکتان در پیگیری بهتر روند میگرن شما کمک میکند.
به طور مرتب ورزش کنید
ورزشهای هوازی تنش را کاهش میدهند در نتیجه در پیشگیری از میگرن موثر هستند. شما میتوانید با پزشک خود مشورت کرده و ورزش هوازی مورد علاقه خود، مانند پیادهروی، شنا کردن یا دوچرخه سواری را انتخاب کنید. باید قبل از شروع ورزش به آرامی بدن خود را گرم کنید؛ چون شروع ناگهانی ورزش هم ممکن است موجی ایجاد سردرد شود.
ورزش کردن به طور منظم به کاهش وزن و رسیدن به وزن سالم و ایدهآل کمک میکند و از آنجایی که چاقی هم باعث بروز میگرن میشود، کاهش وزن میتواند در بهبود آن موثر باشد.
طب سوزنی
آزمایشات بالینی نشان میدهند که طب سوزنی میتواند اثرات مثبتی روی درمان سردرد داشته باشد. در طی این روش درمانی، پزشک سوزنهای نازک و یکبار مصرفی را در نقاط خاصی از پوست بدن وارد میکند.
بیوفیدبک
به احتمال زیاد بیوفیدبک در درمان میگرن موثر است. بیوفیدبک یک روش آرامش بخشی است که در آن روش کنترل و مدیریت تنشهای فیزیکی و استرس به شما آموزش داده میشود.
رفتار درمانی
رفتار درمانی ممکن است به برخی از افراد در کنترل میگرن کمک کند. این شاخه از روانشناسی درباره اینکه افکار و رفتار شما چگونه باعث ایجاد درد در بدنتان میشود؛ به شما آگاهی میدهد.
مدیتیشن و یوگا
استرس یکی از عوامل مهم ایجاد میگرن است و مدیتیشن میتواند به رفع آن کمک کند. انجام منظم تمرینات یوگا، میتواند در کاهش شدت و مدت زمان حملات میگرنی موثر باشد.
گیاهان، ویتامینها و مواد معدنی
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد گیاهانی مانند گل مینا و بابا آدم وحشی، میتوانند در پیشگیری و بهبود میگرن موثر باشند. البته مطالعات در این زمینه نتایج متفاوتی را نشان میدهد. لازم به ذکر است که به دلیل برخی مشکلاتی که ممکن است مصرف گیاه باباآدم برای سلامتی ایجاد کند، مصرف آن زیاد توصیه نمیشود.
مصرف دوز بالای داروی ریبوفلاوین ( ویتامین ب ۲) میتواند در کاهش شدت و تعداد دفعات بروز میگرن موثر باشد. مکملهای کوانزیم Q10 هم ممکن است تعداد دفعات حملات میگرنی را کم کنند اما تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود.
مکملهای منیزیم هم برای درمان میگرن استفاده میشوند؛ اما مصرف آنها نتایج متفاوتی را به همراه داشته ودر برخی موارد موثر واقع شده.
درباره اینکه کدام روش برای درمان شما موثرتر و مناسبتر است؛ با پزشک خود مشورت کنید. اگر باردار هستید، قبل از امتحان کردن هر کدام از روشهای ذکر شده، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم
میگرن معمولا تشخیص داده نشده و درمان نمیشود. اگر به طور مرتب دچار علائم میگرن میشوید، حملات میگرنی خود و روشی که برای درمان آنها استفاده میکنید را ثبت کنید. سپس یک قرار ملاقات با پزشک خود تنظیم کنید و درباره نوع سردردتان با وی صحبت کنید.
اگر از قبل درگیر میگرن هستید و تاریخچهای از علائم و حالتهای خود تهیه کرده اید، در صورتی که متوجه تغییر یا بدتر شدن سردردتان شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
علائم زیر میتواند نشان دهنده مشکلات جدی تری باشد، پس در صورت مشاهده این علائم سریعا به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید:
- سردرد شدید و ناگهانی که مثل رعد و برق است.
- سردرد همراه با تب، گرفتگی گردن، احساس گیجی، تشنج، دوبینی و بیحسی یا احساس ضعف در قسمتهایی از بدن؛ که میتواند نشان دهنده سکته باشد.
- سردرد بعد از برخورد ضربه به سر.
- سردردی مزمن که بعد از سرفه کردن، فشار آوردن و زور زدن و یا انجام حرکات سریع، بدتر میشود.
- سردرد های جدیدی که بعد از ۵۰ سالگی شروع شوند.
اقداماتی که لازم است قبل از ملاقات با پزشک انجام دهید
در ابتدا به یک پزشک عمومی مراجعه کنید، اگر لازم باشد پزشک عمومی شما را به یک متخصص مغز و اعصاب ارجاع میدهد.
در ادامه به برخی موارد که ممکن است به شما در مراجعه به پزشک کمک کند، اشاره میشود:
چه کار باید انجام دهیم
- برای تشخیص بهتر بیماری شما، میتوانید علائم خود را ثبت کنید. این شامل توصیف دقیقی از همه عوارضی است که تجربه میکنید، از جمله مشکلات بینایی، حساسیت غیرعادی و سایر علائم مرتبط. همچنین، زمانی که علائم رخ میدهند، مدت زمانی که طول میکشد و هر چیزی که ممکن است آن علائم را تشدید کند را نیز ثبت کنید. این اطلاعات به پزشک شما در تشخیص و درمان بهتر کمک خواهد کرد.
- همچنین، مهم است که اطلاعات شخصی مهمی از جمله استرسها و تغییرات اخیر در زندگیتان را نیز یادداشت کنید. این اطلاعات ممکن است در درک بهتر و شناخت علت میگرن شما توسط پزشک مورد استفاده قرار گیرند.
- تهیه یک لیست از همه داروهایی که مصرف میکنید، شامل ویتامینها و مکملها، نیز بسیار مهم است. همچنین، دوز هر دارو را نیز یادداشت کنید. اشاره به داروهایی که برای کنترل سردرد استفاده میکنید، بسیار حیاتی است.
- همچنین، بهتر است سوالاتی که در ذهن دارید را یادداشت کنید تا بتوانید از پزشک خود بپرسید و هیچ جزئیاتی را از دست ندهید.
در صورت امکان، از یکی از افراد خانواده یا دوستانتان خواهش کنید که همراه شما بیایند و بتوانید پس از ملاقات با پزشک، توصیههای ارائه شده را به خاطر بسپارید. این کمک میتواند در برطرف کردن نیازها و پیگیری درمان شما مؤثر باشد.
باید چه سوالاتی از پزشک بپرسیم
سوالاتی که باید درباره میگرن از پزشک خود بپرسید شامل موارد زیر میشود:
- چه عواملی باعث ایجاد میگرن من میشوند؟
- آیا ممکن است دلایل دیگری برای میگرن من وجود داشته باشند؟
- چه آزمایشهایی باید انجام دهم؟
- میگرن من موقتی بوده یا مزمن است؟
- بهترین کاری که میتوانم انجام دهم چیست؟
- چه جایگزینهایی برای درمانهای اولیه وجود دارد؟
- ایجاد چه تغییراتی را در سبک زندگی و رژیم غذایی توصیه میکنید؟
- من به برخی دیگر از مشکلات سلامتی هم دچار هستم. چگونه میتوانم این عوارض را مدیریت کنم؟
- آیا میتوانید یک مقاله یا مجله در این زمینه به من معرفی کنید؟ کدام وب سایتها را برای مطالعه بیشتر در این زمینه توصیه میکنید؟
تمام سوالهای خود را از پزشک بپرسید.
از پزشک خود چه انتظاراتی دارید
پزشک سوالاتی از شما خواهد پرسید که این سوالات عبارتاند از:
- سردردتان هر چند وقت یکبار اتفاق میافتد؟
- علائم شما تا چه حد شدید است؟
- معمولا چه چیزی علائم شما را بهبود میبخشد؟
- معمولا چه چیزی علائم شما را وخیمتر میکند؟
- آیا در خانواده خود سابقه بیماری میگرن دارید؟
سوالات متداول
چگونه متوجه شویم که به میگرن مبتلا هستیم؟
درد میگرن معمولا یک طرف سر را در برمیگیرد، البته میتواند هر دو سمت سر را هم درگیر کند. دردی است که ضربان دارد و نبض میزند. به حساسیت زیاد نسبت به نور، صدا و حتی گاهی اوقات حساسیت نسبت به بوها یا لمس کردن؛ دچار میشوید. حالت تهوع و استفراغ دارید.
بهترین درمان برای میگرن کدام است؟
NSAIDS یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، اولین روش درمان میگرن هستند. این داروها شامل ایبوپروفن که با نام تجاری موترین و ادویل شناخته میشود و نیز ناپروکسن یا آلیو، شناخته میشوند.
درد میگرن معمولا در کدام قسمت سر است؟
میگرن نوعی سردرد است که معمولا موجب ایجاد درد شدید و احساس ضربان در یک طرف سر میشود. حملات میگرنی ممکن است از چند ساعت تا چند روز ادامه پیدا کنند. سردردهای میگرنی گاهی انقدر شدید هستند که موجب مختل شدن فعالیتهای روزمره زندگی می شوند.
آیا میگرن یک عارضه جدی است؟
سالیان سال است که میگرن به عنوان یک بیماری دردناک شناخته میشود؛ اما این بیماری با وجود اینکه کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد، زیاد خطرناک نیست. اما برخی مطالعات نشان میدهند که، افرادی که میگرن دارند بیشتر در معرض سکته مغزی از نوع ایسکمیک هستند. البته میگرن در بروز سکتههای مغزی هموراژیک تاثیری ندارد.
آیا میگرن درمان میشود؟
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای میگرن وجود ندارد اما برخی راههای درمانی برای کاهش علائم آن موجود است. ممکن است مدتی زمان ببرد تا بتوانید بهترین روش درمانی را برای خودتان پیدا کنید. شما باید روشهای درمانی متفاوتی را امتحان کرده تا به مناسبترین و تاثیرگذار ترین روش پی ببرید.
آیا کافئین برای میگرن مفید است؟
کافئین با منقبض کردن رگهای خونی، جریان خون از رگها را محدود میکند و از این طریق موجب بهبود سردرد میگردد.
آیا ممکن است میگرن موجب مرگ شود؟
سردردهای میگرنی نمیتوانند به تنهایی موجب آسیب مغزی و مرگ شوند. اما خطراتی مانند بیماریهای قلب و عروقی و سکته مغزی، افرادی که میگرن دارند را بیشتر تهدید میکند.
چه زمانی باید به بیمارستان مراجعه کنیم؟
اگر علائم شدید میگرن یا علائمی مانند احساس گیجی، تب و تغییرات در بینایی، گرفتگی گردن، مشکل در صحبت کردن و بی حسی یا احساس ضعف را دارید، حتی اگر علائم دیگر میگرن وجود داشته باشد (مانند حساسیت به نور، حالت تهوع) به اورژانس مراجعه کنید.
اگر میگرن درمان نشود، چه میشود؟
اگر میگرن درمان نشود، سردرد شما به مرور شدید تر میشود. و در این صورت ممکن است درد میگرن به طرف دیگر یا حتی پشت و جلو سر شما منتقل شود به طوری که حس کنید، تمام سر شما را در برگرفته است.
آیا میگرن روی حافظه تاثیر دارد؟
میگرن ممکن است در امر تفکر، استدلال و به یادآوردن اختلال ایجاد کند. افراد در زمانی دچار حمله میگرنی میشوند در تمرکز کردن و انتخاب کلمات مناسب هنگام صحبت کردن دچار مشکل میشوند. هر چند که تحمل و مقابله کردن با این علائم سخت است؛ اما لازم به ذکر است که این علائم بسیار رایج هستند.
میگرن خاموش چیست؟
میگرن خاموش، میگرنی است که تمام علائم میگرن به جز درد را دارد. پزشک با استفاده از داروها و روشهای درمانی به بهبود شما کمک میکند. همچنین شما هم میتوانید با دوری از عواملی که باعث تشدید میگرن میشوند، به خودتان کمک کنید.
برای جلوگیری از بروز میگرن باید چگونه بخوابیم؟
- هر روز در راس ساعت مشخص بخوابید و بیدار شوید.
- ۷ تا ۸ ساعت در روز بخوابید.
- در اتاقی تاریک و ساکت بخوابید.
- از مصرف کافئین، نیکوتین و الکل خودداری کنید.
- سعی کنید قبل از خواب تلویزیون تماشا نکرده و با کامپیوتر یا تلفن همراه کار نکنید.
میگرن حداکثر چقدر باید طول بکشد؟
اگر سردرد میگرنی بیش از ۷۲ ساعت طول بکشد و نسبت به داروهای معمولی مقاومت کند، احتمالا فرد به درمان جدیتری نیاز دارد. اگر کسی بیش از ۳ روز درگیر سردرد میگرنی باشد، باید حتما به پزشک مراجعه کند.