سردردهای میگرنی، مانند سردردهای معمولی نیستند. در حملات میگرنی، شما سردردهای بسیار شدید، حالت تهوع و حساسیت نسبت به نور و صدا را تجربه میکنید. حملات میگرنی آنقدر شدید هستند که وقتی اتفاق میافتند؛ حاضرید هر کاری برای از بین بردن آن انجام دهید.
یکسری درمانهای طبیعی وجود دارند، که میتوانند بدون نیاز به مصرف دارو، علائم میگرن را کاهش دهند. این درمانهای خانگی، گاهی میتوانند از بروز حملات میگرنی جلوگیری کنند یا اینکه حداقل شدت و مدت سردردهای میگرنی را کاهش دهند.
البته ممکن است گاهی برای درمان سردردهای میگرنی حتما به داروهای بدون نسخه یا حتی داروهای نسخهدار نیازمند شوید. برای انتخاب مناسبترین روش درمانی حتما با پزشک خود مشورت کنید. در شرایط حاد ممکن است، پزشک برای از بین بردن درد از روشهای تضعیف کننده اعصاب استفاده کند.
شما در این مقاله با انواع روشهای درمان خانگی، طبیعی و سنتی که در درمان میگرن کاربرد دارند، آشنا میشوید. لازم به ذکر است که برای درمان میگرن، باید حتما به یک پزشک ماهر و با تجربه مراجعه کنید. زیرا یک پزشک مجرب انواع روشهای درمانی و عوارض احتمالی را میشناسد و میتواند آنها را مدیریت کند. همچنین میتواند خطرات، عوارض جانبی و مدت زمان دوره نقاهت را به حداقل برساند.
روشهای درمانی خانگی که در درمان میگرن کاربرد دارند
روشهای خانگی زیادی برای درمان یا کاهش شدت علائم میگرن وجود دارد.
بعضی مواد را از برنامه غذایی خود حذف کنید
رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بروز حملات میگرن ایفا میکند. بسیاری از غذاها و نوشیدنیها ممکن است تحریک کننده یا تشدید کننده میگرن باشند. مثل:
- غذاهای دارای نیترات، مانند: هات داگ، محصولات گوشتی فرآوری شده، بیکن و سوسیس
- شکلات
- پنیرهای آبی، فتا، چدار، پارمزان و پنیر سوئیسی که دارای ترکیبات تیرامین هستند.
- نوشیدنیهای الکلی به ویژه شراب قرمز
- غذاهایی که دارای طعم دهندهای به نام مونوسدیم گلوتامات هستند.
- خوراکیهای خیلی سرد مثل بستنی یا نوشیدنیهای خنک
- غذاهای فرآوری شده
- ترشیجات
- لوبیا
- میوههای خشک
- محصولات لبنی مانند دوغ، خامه ترش یا ماست
به رژیم غذایی خود منیزیم اضافه کنید
کمبود منیزیم با ایجاد سردردهای میگرنی ارتباط مستقیم دارد. استفاده از مکمل اکسید منیزیم به پیشگیری از سردردهای میگرنی کمک میکند. این مکملها میتوانند از بروز میگرن قاعدگی و سردردهای هورمونی هم پیشگیری کنند. اگر به مدت ۸ هفته، روزی دو بار از مکمل اکسید منیزیم با دوز ۵۰۰ میلی گرم استفاده کنید، متوجه کاهش تعداد حملات میگرنی خود میشوید. مکمل اکسید منیزیم درست به اندازه داروی والپروات سدیم در پیشگیری از بروز علائم میگرن موثر است و عوارض جانبی کمتری نسبت به این دارو دارد. شما میتوانید منزیم مورد نیاز خود را از مواد غذایی زیر دریافت کنید:
- بادامها
- دانه کنجد
- تخمه آفتابگردان
- آجیل برزیلی
- بادام هندی
- کره بادام زمینی
- اوتمیل ( جو دو سر)
- تخم مرغ
- شیر
هیدراته نگه داشتن بدن
کم آبی بدن موجب بروز سردرد و یا حتی حملات میگرنی میشود. اما با مصرف مقدار مناسب آب یا هیدراته نگه داشتن بدن میتوان از بسیاری از سردردها جلوگیری کرد. افرادی که به اندازه نیاز روزانه خود آب مینوشند، دچار سردردهایی با ویژگیهای زیر میشوند:
- تعداد دفعات کمتر
- شدت کمتر
- مدت زمان کوتاهتر
اما اگر معمولا کمتر از نیاز بدنتان آب مصرف میکنید، نوشیدن مقدار بیشتری آب در طول روز میتواند باعث کاهش علائم میگرن و پیشگیری از بروز مجدد آن شود.
کافئین
نوشیدن یک فنجان قهوه ممکن است در بهبود یا متوقف کردن سردرد میگرنی موثر باشد. بسیاری از مسکنهای بدون نسخه که برای کنترل درد میگرن استفاده میشوند نیز حاوی کافئین هستند، زیرا کافئین عملکرد داروها را افزایش میدهد. اما حواستان باشد که بیش از حد قهوه مصرف نکنید. زیرا اگر بیش از یک فنجان در روز قهوه بنوشید، ممکن است در آینده به کافئین اعتیاد پیدا کرده و دچار سردردهای وابسته به کافئین شوید. اگر فردی که میگرن دارد بیش از ۳ بار در هفته کافئین مصرف کند، در معرض اعتیاد به کافئین قرار میگیرد. و در نتیجه به سردردهای شدیدتری دچار میشود. با رعایت تعادل در مصرف کافئین میتوانید سردرد خود را به خوبی مدیریت کنید.
کمپرس سرد
اگر تا کنون از کیسه یخ برای بهبود محلهای آسیب دیده بدن استفاده کردهاید، حتما متوجه تسکین دهندگی فوقالعاده آن شدهاید. این روش برای درمان میگرن هم موثر است. بیش از ۱۰۰ سال است که از کمپرس سرد برای درمان میگرن استفاده میشود. این روش موجب کاهش درد در برخی افراد میگردد. سرما موجب انقباض رگها و کاهش تعداد سیگنالهای عصبی مربوط به درد میشود در نتیجه به کاهش سردرد کمک میکند. استفاده از کیسه یخ در ناحیه گردن و سر، در هنگام شروع میگرن، به طور قابل توجهی موجب کاهش درد میشود.
ترک عادت دندان قروچه و جویدن بیش از حد
انسان برای زنده ماندن باید غذا بخورد و جویدن یکی از مهمترین کارهایی است که در حین غذا خوردن انجام میشود. اما با این حال جویدن بیش از حد ممکن است موجب سردرد و یا حتی بروز میگرن شود. سردرد و حملات میگرنی در افرادی که دائما آدامس میجوند، بیشتر اتفاق میافتد. اگر جویدن باعث بروز یا تشدید میگرن شما میشود باید سعی کنید کمتر بجوید و از آنجایی که بدون جویدن نمیتوانید غذا بخورید، باید جویدن آدامس را ترک کنید. همچنین باید فشردن دندانها به یکدیگر یا دندان قروچه را هم ترک کنید چون این کار تاثیری مشابه با جویدن دارد.
سعی کنید در هنگام شب خواب خوبی داشته باشید
ارتباطی که بین کیفیت خواب و بروز میگرن وجود دارد، هنوز کاملا شناخته شده نیست. اما باید بدانید که بین کیفیت خواب پایین و بروز حملات شدید میگرن ارتباط مستقیم وجود دارد. این امر در تمام افرادی که میگرن دارند صادق است، حتی افرادی که دچار هاله میگرن نمیشوند. اگر هر شب در راس یک ساعت خاص بخوابید، از مصرف دیر هنگام کافئین در روز خودداری کنید و نیز قبل از خواب فعالیت پر تحرک انجام ندهید؛ میتوانید کیفیت خواب خود را بهبود ببخشید.
یک مکان تاریک و ساکت را برای استراحت انتخاب کنید
حساسیت شدید نسبت به نور و صدا یکی از متداول ترین علائم میگرن است. پس اگر میتوانید از این عوامل دوری کنید. این کار موجب کاهش درد و از بین بردن استرس میشود. دراز بکشید و روی تنفس خود تمرکز کنید. سعی کنید تنفس دیافراگمی آرام و عمیقی داشته باشید. روی بالا و پایین رفتن شکمتان در حین دم و بازدم تمرکز کنید. این کار به آرام شدن شما کمک میکند.
عواملی که باعث تحریک میگرن میشوند را شناسایی کنید
یکی از بهترین روشهایی که برای پیشگیری از بروز میگرن وجود دارد، شناسایی و اجتناب از عواملی است که موجب ایجاد میگرن میگردند. معمولا پزشکان به افرادی که میگرن دارند، توصیه میکنند که فهرستی از آنچه که میخورند و در هنگام بروز میگرن انجام میدهند، تهیه کنند تا به وسیله آن بتوان الگوی میگرن آنها را شناسایی کرد. محرکهای میگرن از فردی به فرد دیگر متغییر است. این محرکها میتوانند شامل کیفیت خواب و نوع خاصی از مواد غذایی باشند. غذا خوردن کمتر از نیاز بدن و افت قند خون هم میتواند از عوامل بروز میگرن باشد. زمانی که عوامل محرک میگرن خود را شناسایی کردید، باید از آنها دوری کنید. اگر تاکنون محرکهای میگرن خود را شناسایی نکردهاید، میتوانید با کمک ثبت وضعیت خود در یک دفتر، آنها را شناسایی کنید. البته یکسری نرمافزارها نیز وجود دارند که به شما در ثبت و تجزیه و تحلیل علائم و محرکهای میگرنتان کمک میکنند.
از روشهای مدیریت استرس استفاده کنید
در ۸۰ درصد افرادی که میگرن دارند، استرس موجب تحریک و تشدید میگرن میشود. پس اگر بتوانید استرس را مدیریت کنید، درد و شدت میگرن شما کاهش مییابد. برخی از روشهایی که برای مدیریت استرس به کار میروند، عبارتاند از:
- انجام تمرینات تنفس عمیق
- بهبود تصورات ذهنی
- گوش کردن به موسیقی
- مشاوره و درمان دارویی
- مدیتیشن
- به استراحت درآوردن عضلات
- بهبود مدیریت زمان
- اختصاص دادن زمانی مشخص در طول روز به مدیتیشن و فعالیتهای آرامشبخش
روشهای درمانی گیاهی که در درمان میگرن کاربرد دارند
داروهای گیاهی متعددی برای درمان میگرن وجود دارند. مانند:
روغن اسطوخودوس
استنشاق بوی روغن اسطوخودوس به کاهش درد میگرن کمک میکند. علاوه بر استنشاق، میتوانید روغن اسطوخودوس را با یک روغن دیگر رقیق کنید و آن را روی شقیقههای خود مالیده و ماساژ دهید. مصرف کردن روغن اسطوخودوس به مدت ۳ ماه میتواند نقش بسیار زیادی در پیشگیری از میگرن داشته باشد.
روغن نعناع
منتول یا جوهر نعناع موجود در روغن نعناع میتواند در پیشگیری از وقوع حملات میگرن موثر باشد. اما تا کنون تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده.
روغن رزماری
رزماری یکی از گیاهان بومی مناطق مدیترانهای است. این گیاه کاربردهای دارویی بسیاری دارد. مثلا در درمان درد مفاصل و گرفتگی عضلات و نیز درمان میگرن موثر واقع شده است. برای استفاده میتوانید این روغن را رقیق کرده و به صورت موضعی مصرف کنید یا اینکه بوی آن را استنشاق کنید. برگهای این گیاه را میتوان خشک کرد و از آن برای ساخت کپسول استفاده کرد. همچنین میتوانید این گیاه را همراه با چای دم کنید یا اینکه به وسیله آن عصاره مایع تولید کنید. از خواص رزماری میتوان به خاصیت ضد باکتریایی، ضد گرفتگی عضلات و آنتی اکسیدان بودن اشاره کرد. با وجود اینکه رزماری خواص بسیار زیادی دارد؛ اما درباره تاثیر آن روی کاهش درد میگرن، مطالعات زیادی انجام نشده است.
زنجبیل
زنجبیل میتواند حالت تهوع ناشی از بسیاری از عوامل از جمله میگرن را از بین ببرد. همچنین ممکن است در کاهش درد حملات میگرنی نیز موثر باشد.
برشهای سیب زمینی خام
میتوان از برشهای سیبزمینی برای کاهش درد میگرن استفاده کرد. برای این کار باید تکههای سیبزمینی را در پارچهای نازک قرار دهید و آن را دور تا دور سر بپیچید یا اینکه میتوانید به طور مستقیم قطعات سیبزمینی را روی شقیقهها قرار دهید. البته هیچ مدرک علمی برای اثبات اینکه مصرف موضعی سیبزمینی میتواند میگرن را درمان کند وجود ندارد.
گیاه بابونه (Tanacrtum parthenium)
بابونه یک گیاه دارویی شبیه به گل مینا یا گل آفتابگردان است. این گیاه یکی از روشهای معمول برای درمان میگرن است. تحقیقات نشان میدهد که مصرف بابونه نسبت به مصرف دارونماها، تاثیر بیشتر در درمان میگرن دارد.
درخت بید (salix spp)
عصاره پوست درخت بید در تولید مسکنهای بدون نسخه، آسپرین، داروهای تب بر و داروهای ضد التهاب به کار میرود. عصاره پوست درخت بید حاوی یک ماده ضد التهاب به نام سالیسین است. همچنین یک آنتی اکسیدان قوی هم محسوب میشود.
سنبل الطیب (valeriana officinalis)
سنبل الطیب یک گیاه بومی اروپا و آسیا است. اما امروزه در آمریکا شمالی هم یافت میشود. سنبل الطیب به عنوان شفابخش شناخته میشود چون برای درمان بسیاری از بیماریها مفید است. برخی از این بیماریها عبارتاند از:
- بیخوابی
- سردرد
- تپش قلب
- لرز
- اضطراب
این گیاه گاهی اوقات برای درمان میگرن هم استفاده میشود. ریشه سنبلالطیب را خشک کرده و مکمل، چای و… از آن تولید میکنند. البته عصاره این گیاه هم به صورت کپسول وجود دارد.
دانه گشنیز (coriandrum sativum)
گشنیز به دلیل قابلیت درمان بیماریهای متعدد مانند آلرژی، دیابت و میگرن مورد توجه قرار میگیرد. در طب سنتی آیورودا، روی دانههای تازه گشنیز آب داغ ریخته شده و از استنشاق بخار آن برای درمان مشکلات سینوسی و سردرد استفاده میگردد. از آنجایی که گشنیز دارای خاصیت ضد التهابی است، میتواند برای درمان میگرن موثر باشد. دانههای گشنیز قابل خوردن هستند و میتوان از آنها در پختن غذاها و دم کردن چای استفاده کرد. البته عصارههای خوراکی گشنیز هم در بازار موجود هستند.
لیندن یا درخت نمدار(tilia spp)
لیندن گیاهی است که به درخت نمدار معروف است و از شکوفههای آن برای ساخت دمنوشهای دارویی استفاده میشود. این گیاه در آرام کردن سیستم عصبی، کاهش تنش و استرس، رفع مشکلات التهابی و سایر عارضهها مفید واقع شده. از شکوفههای این گیاه میتوان در ساخت تنتور، عصاره مایع و کپسول هم استفاده کرد. ثابت شده که گیاه لیندن دارای خاصیت آرامبخشی است. در نتیجه از این گیاه برای کاهش درد، از بین بردن سردردهای سینوزیتی، آرام کردن ذهن و بهبود کیفیت خواب، استفاده میشود. شکوفههای آن هم در درمان گرفتگی بینی و نیز کاهش فشار خون کاربرد دارند. چای لیندن در طب مدرن برای از بین بردن سردرد و میگرن استفاده میشود. اما هنوز تحقیقات زیادی درباره تاثیر گیاه لیندن در درمان میگرن صورت نگرفته و نمیتوان آن را به عنوان یک درمان طبیعی قطعی برای میگرن معرفی کرد.
گیاه پیچ امین الدوله (lonicera japonica)
تحقیقات نشان داده که این گیاه علاوه بر خاصیت ضد سرطانی و ضد میکروبی، خاصیت ضد التهابی هم دارد، در نتیجه میتواند مانند آسپرین در کاهش درد موثر باشد. همچنین این گیاه ممکن است در کاهش علائم میگرن هم موثر باشد.
گل ماهور (Verbascum)
از این گیاه برای درمان بیماریهای التهابی، گرفتگی عضلات، اسهال و میگرن استفاده میشود. از برگ و گل این گیاه میتوان در ساخت عصاره، کپسول، ضماد و دیگر فرآوردههای دارویی استفاده کرد. در علم هومیوپاتی نوین، از این گیاه برای درمان میگرن استفاده میگردد. همچنین این گیاه دارای خاصیت ادرار آوری نیز هست.
بومادران (Achillea millefolium)
در طول تاریخ همیشه گیاه بومادران برای التیام زخمها و کاهش خونریزی به کار رفته است. امروزه از بومادران برای درمان بیماریهای التهابی، گرفتگی عضلات، اضطراب و بیخوابی استفاده میشود. این گیاه برای بیماریهایی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، سرفه و اسهال مفید است. از آنجایی که این گیاه دارای خاصیت ضد درد، ضد میکروبی و ضد استرس است؛ میتواند در بسیاری از موارد تسکین دهنده باشد. خاصیت ضد درد بومادران در کاهش سردردهای میگرنی هم موثر است. بومادران در شکلهای مختلفی مانند کپسول و تنتور قابل استفاده است.
گیاه رازک (Humulus lupulus)
این گیاه خوش طعم دارای خواص دارویی زیادی نیز هست. برخی کاربردهای درمانی این گیاه عبارتاند از:
- رفع اختلالات خواب
- از بین بردن التهاب
- ضد عفونی کننده
- برطرف کننده نورالژی( درد ناشی از آسیب عصبی)
- از بین بردن تب
- رفع گرفتگی عضلات
- از بین بردن اسپاسم
- ضد استرس
طب مدرن تاثیر آرامبخشی گیاه رازک را تائید میکند؛ اما هنوز تحقیقات کافی درباره تاثیر آن بر بیماری میگرن انجام نشده است.
هشدارها و عوارض احتمالی
هر چند که استفاده درست از داروهای گیاهی میتواند مفید باشد، اما باید در نظر داشته باشید که این داروها نیز مثل داروهای شیمیایی ممکن است دارای عوارض باشند. برخی گیاهان ممکن است با داروهای ضدبارداری یا داروهای بیماریهای قلبی تداخل داشته باشند. استفاده نادرست از داروهای گیاهی میتواند خطرناک یا حتی کشنده باشد. اما با این وجود تا کنون تحقیقات کمی برای تشخیص میزان سمی بودن گیاهان انجام شده.
روشهای درمانی سنتی که در درمان میگرن کاربرد دارند
روشهای سنتی متعددی برای درمان میگرن وجود دارند. مانند:
طب سورنی و فشار درمانی
در طب سوزنی، سوزنهای بسیار نازکی به قسمتهای خاصی از زیر پوست وارد میشود و این کار میتواند موجب رهایی از بسیاری از مشکلات سلامتی شود. در فشار درمانی، متخصص با انگشتان و دستهای خود روی نقاط خاصی از بدن فشار وارد میکند. این کار موجب کاهش درد و سایر علائم میگرن میشود. ۲۰ جلسه طب سوزنی که توسط متخصص با دست انجام می شود به اضافه مراقبتهای معمولی بسیار موثرتر از طب سوزنی نمادین در درمان میگرن عمل میکند. طب سوزنی نمادین روشی است که در طی آن سوزنها به لایههای عمیق پوست وارد نمیشوند. طب سوزنی میتواند علائم سردردهای میگرنی را کاهش دهد. اگر فردی تا قبل از درمان، ۶ بار در ماه به حملات میگرنی دچار شود؛ میتوان انتظار داشت که پس از درمان:
- به روشهای معمولی ۵ روز در ماه
- به روش طب سوزنی نمادین و داروهای معمولی ۴ روز در ماه
- و به روش طب سوزنی واقعی ۵/۳ روز در ماه به میگرن دچار شود.
طب سوزنی میتواند در کنترل حالت تهوع ناشی از میگرن به شما کمک کند؛ اما در درمان درد و بهبود دادن به کیفیت زندگی تاثیر چندانی ندارد.
ورزش یوگا
در یوگا از تنفسهای عمیق، مدیتیشن و حرکات ورزشی برای بهبود وضعیت سلامتی و تندرستی استفاده میشود. یوگا تعداد دفعات، شدت و طول مدت حملات میگرنی را کاهش میدهد. یوگا استرس و تنش را کم کرده و محرکهای میگرن را از بین میبرد همچنین برای سلامت قلب و عروق هم مفید است. در نتیجه یوگا میتواند به عنوان یک مکمل برای درمانهای متداول میگرن مورد استفاده قرار بگیرد.
ماساژ درمانی
ماساژ درمانی در کاهش تعدات دفعات حملات میگرنی موثر است. میگرن در اثر کمبود سراتونین در مغز ایجاد میشود و ماساژ درمانی میتواند موجب افزایش سراتونین در مغز شود. با اینکه هنوز تحقیقات زیادی در زمینه تاثیر ماساژ بر میگرن انجام نشده، اما این روش بسیار ایمن است و عوارض جانبی بسیار کمی دارد.
بیوفیدبک
بیوفیدبک یکی از روشهای کسب آرامش است. این روش به شما کمک میکند تا بتوانید استرس را کنترل و مدیریت کنید. در طی این روش درمانی الکترودهایی روی سطح پوست قرار میگیرد تا به وسیله آن تغییرات فیزیولوژیکی که در اثر استرس ایجاد شدهاند ثبت گردند. این تغییرات شامل: تغییر در ضربان قلب، فشار خون و انقباض ماهیچهها میشود. در طول یک جلسه درمانی بیوفیدبک، یک متخصص با استفاده از نتایج تغییرات فیزیولوژیک در اثر استرس، به شما در مدیریت و کنترل عوامل استرس زا کمک میکند. شواهد زیادی وجود دارد که تاثیر مثبت بیوفیدبک و رفتار درمانی روی میگرن را تائید میکند. این روشهای درمانی هیچ گونه عوارضی ندارند و میتوانند به خوبی جایگزین دارو درمانی شوند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم
سردرد میگرنی میتواند تا حدی شدید باشد که باعث از پا انداختن و ناتوانی فرد شود. درمورد اینکه چه زمانی به مراجعه اورژانسی نیاز دارید با پزشک خود مشورت کنید. چون درد شدید میگرن معمولا یک وضعیت اورژانسی به حساب نمیآید اما اگر این درد تا حدی شدید باشد که فعالیتهای روزمره شما را متخل کند، حتما به مراقبت بیشتری نیاز دارد. در این صورت حتی اگر نتوانستید از پزشک خود وقت بگیرید؛ حتما به اورژانس بیمارستان برای مراقبتهای بیشتر مراجعه کنید. اگر سردرد شدیدی دارید که با علائم زیر همراه است باید فورا به پزشک مراجعه کنید:
- استفراغ غیر قابل کنترل
- از دست دادن هوشیاری یا بیهوش شدن
- تشنج
- تاری دید و هرگونه مشکلات بینایی
- سرگیجه و از دست دادن تعادل
- احساس سبکی در سر
- افزایش ضربان قلب و فشار خون
سایر درمانهایی که برای میگرن استفاده میشود:
مسدود کردن اعصاب یکی از روشهای متداول برای از بین بردن درد ناشی از میگرن است. روش مسدود کردن اعصاب، روشی است که در آن با تزریق داروهای بیحس کننده به اطراف عصب، بخشی از عصب که بیشتر در معرض درد است را بیحس میکنند. این روش زمانی کاربردی است که برای ناحیه وسیعی انجام شود، زیرا اگر فقط اعصاب بخش کوچکی بیحس شود، ممکن است پیچی خوردگی عصب رخ دهد و برای بافتهای اطراف مشکل ایجاد شود.
در طول این عمل ابتدا ناحیهای که قرار است بیحس شود مشخص میشود. این ناحیه معمولا بخشی است که بیشترین حساسیت را نشان داده است. سپس ناحیه مورد نظر توسط محلولهای الکلی یا مواد پاک کننده مشابه تمیز میشود. در مرحله بعد پزشک سوزن را با زاویه ۹۰ درجه به استخوان پس سری وارد میکند به طوری که سوزن به نقطه انتهایی استخوان برسد. در این مرحله پزشک برای جلوگیری از ورود سوزن به داخل رگها و تزریق در محل اشتباه، از روش آسپیراسیون استفاده میکند که یک نوع روش نمونه برداری و تزریق است. در نهایت دارو در محل مورد نظر تزریق میشود. این عمل میتواند در دو طرف سر انجام شود.
این روش عوارض جانبی و خطرات بسیار کمی دارد و نیز تاثیر فراونی روی تسکین درد ناشی از میگرن میگذارد.
سوالات متداول
کدام روشهای درمان خانگی قادرند میگرن را از بین ببرند؟
برخی از روغنهای گیاهی معطر، مانند: روغن اسطوخودوس، روغن نعناع و روغن بابونه میتوانند در کاهش سردرد میگرنی موثر باشند. ماساژ دادن پیشانی و شقیقهها نیز به آرام شدن درد کمک میکند. یکی دیگر از روشهای خانگی کاربردی در رفع میگرن استفاده از قرصهای زنجبیل است.
آیا مصرف قهوه برای میگرن مفید است؟
قهوه دارای کافئین است و کافئین میتواند در تسکین سردرد مفید باشد. کافئین با منقبض کردن رگهای خونی، جریان خون از رگها را محدود میکند و از این طریق موجب بهبود سردرد میگردد.
آیا آب زنجبیل برای میگرن مفید است؟
زنجبیل یک داروی موثر برای درمان سوءهاضمه، حالت تهوع و مشکلات معده است و علاوه بر آن از این ریشه تند و خوش بو میتوان برای کاهش دردهای میگرنی هم استفاده کرد.
آیا لیمو برای میگرن مفید است؟
لیمو به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، یک داروی موثر برای رفع سردرد است. شما میتوانید آب نصف یک لیمو را در دمنوش خود بریزید و بنوشید. همچنین میتوانید برشهای لیمو را روی شقیقههایتان قرار داده و ماساژ دهید تا دردتان تسکین پیدا کند.
آیا نوشیدن کوکا کولا موجب کاهش سردرد میشود؟
نوشیدنی کوکا کولا به دلیل داشتن کافئین میتواند سردرد را کاهش دهد. اما چون مقدار قند زیادی دارد برای سلامتی مضر است. اگر میخواهید از کافئین برای از بین بردن سردرد استفاده کنید، سعی کنید نوشیدنیهای کافئین دار بدون قند مانند چای یا قهوه را انتخاب کنید.
آیا مصرف شیر برای میگرن مفید است؟
شیر یک نوشیدنی پروتئین دار است که علاوه بر هیدراته نگه داشتن بدن، مواد معدنی مهمی مثل کلسیم و پتاسیم را هم به بدن می رساند. همچنین شیر حاوی مادهای به نام ریبوفلاوین و ویتامین دی است، که این مواد در کاهش تعداد و شدت حملات میگرنی بسیار موثر هستند.
آیا زردچوبه میتواند در درمان میگرن موثر باشد؟
شواهد زیادی برای اثر بخشی کورکومین موجود در زردچوبه برای کاهش حملات میگرنی وجود ندارد. قبل از اینکه یک روش برای درمان هر عارضه تائید شود؛ لازم است تحقیقات زیادی روی آن انجام شود.
0 دیدگاه