درمان لیزر تراپی سرد درد زانو

لیزر درمانی یک روش درمانی است که از نور متمرکز برای بهبود و درمان استفاده می‌کند. در مقابل سایر منابع نوری، نور لیزر با طول موج‌های خاصی تنظیم می‌شود و به معنای تقویت نور با انتشار تابش تحریک شده است. قدرت نور لیزر به حدی قوی است که می‌توان از آن برای شکل دادن به الماس یا برش فولاد استفاده کرد. در زمینه پزشکی، جراحان با استفاده از لیزر، با دقت و تمرکز بالا روی ناحیه‌ای کوچک کار می‌کنند تا کمترین آسیب به بافت‌های اطراف آنجا را به وجود آورند. انجام لیزر درمانی معمولاً موجب کاهش درد، تورم و زخم نسبت به جراحی سنتی می‌شود. هزینه درمان با لیزر نسبتاً بالا است و ممکن است نیاز به چند جلسه تکراری داشته باشد. لیزر تراپی کاربردهای گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف دارد. ما در این مقاله قصد داریم درباره لیزر تراپی زانو صحبت کنیم.

لیزر تراپی سرد یا کم توان چیست؟

لیزر درمانی سرد یک درمان جنجالی در پزشکی است است. این یک روش برای قرار دادن بافت در معرض سطوح پایین نور قرمز و مادون قرمز نزدیک است. این سطوح در مقایسه با سایر روش های لیزری که گرما تولید می کنند، مانند آنهایی که برای برش یا ابلیشن استفاده می شون، پایین است.

نام های دیگر لیزر درمانی سرد عبارتند از :

  • لیزر درمانی با شدت کم (LLLT)
  • لیزر درمانی نرم
  • یا لیزر درمانی کم توان
 
لیزر-درمانی-کم-توان

طول موج های مختلف برای درمان شرایط خاص مورد نیاز است. انرژی نور مستقیماً از طریق پوست عبور می کند. این کار می تواند دو تا پنج سانتی متر به بافت ها نفوذ کند، جایی که باعث واکنش فیزیولوژیکی می شود. این واکنش ممکن است التهاب را کاهش داده و سبب بهبود گردش خون شود. این درمان می تواند برای تعدادی از مشکلات، از جمله درد زانو به دلیل آسیب یا آرتروز استفاده شود.

فرآیند لیزر تراپی کم توان به چه صورتی است؟

 

 

لیزر درمانی سرد با یک دستگاه کوچک دستی در محیط مطب انجام می شود. این کار یک روش غیر تهاجمی است که می تواند توسط پزشک یا فیزیوتراپ انجام شود.

استفاده از عینک محافظ هنگام لیزرتراپی امری واجب است، چرا که ممکن است به چشم آسیب برساند.

پزشک دستگاه دستی را به مدت 30 ثانیه تا چند دقیقه در نزدیکی پوست زانو نگه می دارد.

انرژی نور از پوست عبور کرده و به بافت های پوست فرد منتقل شده و در آنجا جذب می شود. انرژی نور به کاهش التهاب و بازسازی بافت آسیب دیده کمک می کند.

بسته به میزان آسیب وارد شده به زانو، میزان نیاز به آن متفاوت است. شاید نیاز باشد هفته ها و ماه ها این روش تکرار گردد.

آیا لیزرتراپی سرد درمان دارد؟

در هنگام این روش، فرد ممکن است کمی احساس سوزن سوزن شدن داشته باشد، اما هیچ احساسی نسبت به سرما یا گرما نداشته باشد. در حالت کلی این روش بدون درد است. دوره بهبودی برای این روش .جود ندارد، چرا که فرد می تواند بلافاصله پس از انجام آن به خانه بازگردد و به انجام فعالیت های روزمره خود بپردازد.

مزایا و معایب لیزر درمانی کم توان

لیزر درمانی سرد می‌تواند به کاهش درد کمک کند. با این حال، مطالعات قابل توجهی نشان داده‌اند که نتایج ممکن است ناقص باشند و بنابراین باید با احتیاط به آنها پذیرفته شود. اخیراً، یک مطالعه کوچک با هفت شرکت کننده در آزمایشگاه انجام شده است که نشان داده است لیزر درمانی سرد مزایای ضد التهابی و تسکین درد را برای افرادی که درد تاندون آشیل خود را تجربه می‌کنند، ارائه می‌دهد. این نتایج باعث شده است محققان به این نتیجه برسند که لیزر درمانی سرد می‌تواند در مدیریت بیماری‌های التهابی مفید باشد. با این حال، این مطالعه کوچک بوده و تمرکز آن بر روی درد زانو نبوده است. برای تعیین اثربخشی لیزر درمانی سرد در درد زانو، نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد.

مزایا

  • درمان بدون درد و بدون تهاجم
  • زمان بهبود سریع
 

معایب

  • ممکن است قبل از تسکین درد به چندین درمان نیاز داشته باشید.
  • ممکن است تحت پوشش بیمه شما نباشد.

چه کسانی می توانند کاندیدای مناسبی برای این روش درمان باشند؟

لیزر درمانی سرد می تواند برای درمان دردهای ناشی از آسیب یا افزایش سن، مانند آرتروز زانو استفاده شود. همچنین می تواند برای درمان موارد زیر  نیز مورد استفاده قرار بگیرد :

  • آرتریت در مفاصل دیگر
  • سندرم تونل کارپ
  • درد عضلانی
  • فیبرومیالژیا
  • تاندونیت
 
 

نتیجه گیری

با این حال، لازم به ذکر است که روش لیزر درمانی مناسب برای همه افراد نیست. به عنوان مثال، اگر شما ضایعات پوستی داشته باشید، قبل از انجام لیزر درمانی با توان کم، باید از عدم وجود غدد سرطانی در بدنتان مطمئن شوید. همچنین، این درمان نباید مستقیماً روی غده تیروئید یا چشم‌ها استفاده شود. همچنین، باید از آن خودداری کنید تا بیماری‌هایی که تشخیص داده نشده است را درمان کند.

هنوز مشخص نیست که آیا روش درمانی با لیزر بر روی جنین در حال رشد تأثیر می‌گذارد یا خیر، بنابراین در دوران بارداری باید از استفاده از این روش خودداری کنید. در صورت بارداری یا احتمال بارداری، حتماً این موضوع را با پزشک خود مطرح کنید و او را مطلع سازید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *