کلینیک درد نفس / درمان دیسک / درمان دیسک کمر با لیزر: با جراحی یا بدون جراحی + هزینه
مدت زمان مطالعه ۱۹ دقیقه

درمان دیسک کمر با لیزر: با جراحی یا بدون جراحی + هزینه

فتق دیسک به عارضه‌ ای گفته می‌شود که در آن قسمتی از نوکلئوس یا هسته دیسک از طریق یک پارگی یا شکستگی در آنولوس یا حلقه دیسک بیرون زده، وارد فضای کانال نخاعی می‌شود. دیسک‌هایی که دچار فتق می‌شوند معمولاً در مراحل اولیه دژنراسیون یا زوال هستند. دیسک کمر باعث درد شدیدی می‌ شود که می‌ تواند به فرد مبتلا آسیب برساند. البته، درمان‌های زیادی برای این عارضه وجود دارد، اما جراحی‌ های لیزری بهترین گزینه برای رفع آن هستند. در درمان دیسک کمر با جراحی لیزری، جراح با استفاده از لیزر بخش‌ هایی از بافت نرم که به عصب‌ ها فشار می‌ آورد، مثل قسمت‌ های بزرگ شده‌ یک رباط یا بیرون‌ زدگی یک دیسک، را برمی‌ دارد. البته، لیزرها فقط برای عارضه‌ ها و شرایط خاصی مناسب هستند. جراحان از لیزر برای برداشتن تومور ها از نخاع یا استخوان و بافت نرم از اطراف یک عصب استفاده می‌ کنند. لیزرها همچنین بهترین گزینه برای کوچک کردن مواد خارج شده از دیسک در اطراف یک عصب هستند. با این حال، همانطور که گفته شد از لیزرها می‌ توان برای درمان برخی بیماران استفاده کرد، البته آن هم برای عارضه‌ های به خصوصی. برای مثال، متخصصان به ندرت استفاده از لیزر را برای مبتلایان به بیماری دژنراتیو ستون فقرات توصیه می‌ کنند. در این مقاله، مزایا، روش انجام، دوره بهبودی، ریسک‌ ها و عوارض جانبی و هزینه درمان دیسک کمر با لیزر را برای شما توضیح می‌ دهیم.‌ البته، لازم به ذکر است که هر زمان که خواستید برای درمان دیسک کمرتان اقدام کنید، می‌بایست به یک پزشک مجرب و ماهر مراجعه کنید که درمان‌های این عارضه و راه‌های کنترل عوارض آن را به خوبی بشناسد. مراجعه به چنین متخصصی، ریسک‌ها و عوارض جانبی و همچنین زمان بهبودی از درمان را کاهش می‌ دهند.

درمان دیسک کمر


درمان دیسک کمر

همه کسانی که از درد کمر ناشی از فتق دیسک رنج می‌ برند به جراحی کمر نیاز ندارند. در واقع، اگر کمردرد داشته باشید، به احتمال زیاد پزشکتان به شما توصیه خواهد کرد که ابتدا درمان‌ های محافظه‌ کارانه‌ تر را امتحان کنید، مگر اینکه دچار کاهش حس پیشرونده یا بی‌ اختیاری مدفوع یا ادرار شده باشید. در هر حال، اقدامات مختلفی وجود دارد که شما می‌ توانید با انجام آنها درد ناشی از این عارضه را کاهش بدهید.

مصرف دارو

چندین نوع مختلف از داروهای مسکن وجود دارد که پزشک می‌ تواند هر یک از آن‌ ها را برایتان تجویز کند. این داروها عبارتند از:

  • داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDها)
  • داروهای شل کننده عضلات
  • مسکن‌های اپیوئیدی (فقط برای دوره کوتاهی)
  • داروهای ضدافسردگی تری سایکلیک
  • داروهای ضدتشنج

تزریق استروئید

تزریق کورتیکواستروئیدها در نزدیکی ناحیه درگیر می‌تواند به کاهش التهاب در اطراف عصب کمک کند. البته، تأثیر این تزریق‌ها معمولاً بعد از چند ماه از بین می‌ رود و در عین حال، به خاطر عوارض جانبی این داروها زیاد نمی‌ توانید از آن‌ ها استفاده کنید.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی، به عنوان یکی از پرکاربردترین روش‌ های درمان دیسک کمر بدون جراحی، می‌ تواند به قدرت و انعطاف‌ پذیری کمر فرد کمک کرده و از بروز مشکلات آتی جلوگیری نماید. این روش درمان معمولاً شامل تمرینات ورزشی مختلف، حرکات کششی و اصلاح وضعیت قرارگیری بدن (مثلاً در حین استراحت) می‌ شود.

مراقبت‌ های خانگی

استفاده از ابزارهایی مثل کمپرس‌ های گرم و سرد به تسکین درد کمک می‌ کند. به علاوه، مصرف برخی داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن می‌ تواند درد را کاهش بدهد.

پزشکی جایگزین

برخی از افراد از روش‌ هایی مانند طب سوزنی و خدمات کایروپراکتیک برای کمک به درد کمرشان استفاده می‌ کنند. اگر شما هم تصمیم گرفتید از چنین روش‌ هایی استفاده کنید، حتماً برای این کار باید به یک متخصص مجرب مراجعه کنید.

مزایای درمان لیزری دیسک کمر


مزایای درمان لیزری دیسک کمر

یکی از مزایای اصلی درمان دیسک کمر با لیزر، کم تهاجمی‌ تر بودن آن نسبت به روش سنتی جراحی کمر است. این عمل جراحی غالباً نیازمند برش‌ های کوچکی است که با کمک یک اندوسکوپ انجام می‌ شوند. به علاوه، درمان دیسک کمر لیزری را می‌ توان به صورت سرپایی و با بی‌ حسی موضعی نیز انجام داد. این روش از جهات بسیاری شبیه به جراحی کم تهاجمی ستون فقرات (MISS) است. البته، لیزر می‌ تواند بافت را خیلی دقیق‌ تر از تیغ جراحی ببرد. در عمل لیزری دیسک کمر می‌ توان برش‌ ها را در فضاهای تنگ و باریکی انجام داد که ورود ابزارهای سنتی جراحی به آنها تقریباً غیرممکن است.

در عمل جراحی دیسک کمر با لیزر، ریسک عفونت، از دست رفتن خون و احتمال آسیب دیدگی عضلات و بافت‌ های نرم کمر نسبت به جراحی باز سنتی کمتر است. از آنجا که لیزر دیسک کمر کم تهاجمی‌ تر است، اقامت شما در بیمارستان و دوره بهبودی‌ تان در کل کوتاه‌ تر خواهد بود. به علاوه، تکنیک‌ های جراحان در زمینه استفاده از جراحی کم تهاجمی کمر که جهت درمان دقیق‌ تر و با عوارض کمتر بیماران انجام می‌شود به طور پیوسته در حال تکامل یافتن است. تحقیقات زیادی نشان داده است که عمل جراحی دیسک کمر با لیزر تأثیر بالاتری نسبت به سایر روش‌ ها دارد. همچنین، درمان دیسک کمر با استفاده از لیزر بهتر از تجهیزات سنتی جراحی جواب می‌ دهد و در کل نتایج خوب آن با کمترین ریسک ممکن همراه است.

مقایسه لیزر درمانی دیسک کمر با سایر روش‌ ها


مقایسه لیزر درمانی دیسک کمر با سایر روش‌ ها

لیزرها فقط برای برخی از عارضه‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرند. برای مثال، متخصصان به ندرت استفاده از لیزر را برای افراد مبتلا به دیسک کمر دژنراتیو توصیه می‌ کنند. تفاوت‌های لیزر درمانی دیسک کمر با سایر روش‌ ها به شرح زیر است.

جراحی سنتی

در جراحی باز سنتی، جراح پوست را برش می‌ دهد تا به عضلات برسد. سپس، او عضلات را بریده و کنار می‌ زند تا به ستون فقرات برسد و بتواند روی آن کار کند. این روش اگرچه باعث می‌ شود که جراح دسترسی بیشتری به ستون فقرات داشته باشد، اما با این حال با خطر آسیب‌ دیدگی بافت نرم اطراف نیز همراه است که باعث می‌ شود اقامت بیمار در بیمارستان طولانی‌ تر شود.

جراحی کم تهاجمی

در اینجا، جراح برش‌ های کوچکتری نسبت به روش سنتی ایجاد می‌ کند. او از یک ابزار برای تونل زدن به محل درد استفاده می‌ کند. از آنجا که در این روش عضلات از ستون فقرات کنار زده نمی‌ شوند، بعد از جراحی درد کمتری وجود داشته و زمان بهبودی نیز غالباً کوتاه‌ تر است، که به بیماران اجازه می‌ دهد تا زودتر به فعالیت‌ های روزمره خود برگردند.

جراحی لیزری

در این روش، جراحان با استفاده از لیزر بخش‌هایی از بافت نرم که به عصب فشار می‌آورد، مثل قسمت‌های بزرگ شده‌ی رباط یا بخش‌های بیرون زده‌ی دیسک، را برمی‌دارند. البته، لیزرها، همانطور که گفته شد، برای عارضه‌های به خصوصی مناسب هستند. جراحان صرفاً می‌توانند از آن‌ها برای برداشتن تومورها از نخاع، برداشتن استخوان و بافت نرم از اطراف عصب و یا کوچک کردن مواد دیسک وارد شده به فضای اطراف یک عصب استفاده کنند.

چه موقع از جراحی لیزری برای درمان فتق دیسک کمر استفاده می‌ شود؟


چه موقع از جراحی لیزری برای درمان فتق دیسک کمر استفاده می‌ شود؟

از روش درمان لیزری دیسک کمر در جاهایی استفاده می‌ شود که به دقت زیادی در کار با بافت‌ های نرم و عضلات نیاز است. هر عارضه‌ و شرایطی که باعث می‌ شود بافت نرمی که نباید تحت فشار قرار بگیرد فشرده شود، برای جراحی لیزری ایده‌ آل است از جمله تنگی کانال نخاعی و فشردگی عصب، فشار بافت نرم بر عصب، ورم مفاصل فاست و بیماری سیاتیک ناشی از فتق دیسک. در انواع جراحی های سنتی برداشتن دیسک، جراح یک برش می‌ زند تا استخوان و سپس خوشه(Grape) را بردارد. اما در جراحی لیزری با استفاده از لیزر، خوشه خشک شده و مثل یک کشمش کوچک می‌ شود.

تمام این توانایی‌ ها به ماهیت لیزر برمی‌ گردد که اساساً نور متمرکزی است که گرمای زیادی تولید می‌ کند. لیزر به جراحان اجازه می‌ دهد تا بافت‌ ها را از طریق گرما دادن کوچک کنند. در برخی شرایط لیزرها این کار را به خوبی و به شکل بسیار مناسبی انجام می‌‌دهند. البته، در مواردی که وجود گرمای زیاد مضر است، لیزر گزینه مناسبی نیست، مثل زمانی که مشکل در یک کانال تنگ است یا در شرایطی که عصب‌ها جلوی دید جراح را گرفته و اجازه دسترسی به محل آسیب دیده را نمی‌دهند.

جراحی لیزری دیسک به جراح اجازه می‌دهد تا بافت‌های نرم را کوچک کند. البته، گاهی اوقات جراحی اندوسکوپی دیسک کمر گزینه بهتری است. در جراحی اندوسکوپی دیسک کمر، جراح از طریق یک برش یک دوربین کوچک را وارد بدن کرده و با کمک آن راهی برای برداشتن فشار از روی عصب‌ها پیدا می‌کند. گاهی اوقات، جراح می‌بایست عصب‌ها را به آرامی کنار زده و مقدار کمی از بافت را بردارد تا به محل مورد نظر دسترسی پیدا کند.

مهمترین عاملی که تعیین می‌ کند استفاده از لیزر برای شما مناسب است یا خیر، نیازهای شما است و این چیزی است که نمی‌ توانید پاسخ آن را در اینترنت پیدا کنید. به علاوه، جراحی لیزری کمر همه چیز را به سرعت درمان نمی‌ کند و هنوز هم موارد زیادی وجود دارد که در آن‌ ها روش‌ های سنتی یا سایر روش‌ های جراحی کم‌ تهاجمی ستون فقرات به روش‌ های لیزری جدیدتر ترجیح داده می‌ شوند. البته، برای تصمیم‌ گیری در مورد چنین درمان‌ هایی، همیشه مشورت با پزشک بهترین راه است.

نرخ موفقیت جراحی لیزری دیسک کمر


هنوز هم در مورد اینکه در چه جاهایی می‌ توان و در چه مواردی نمی‌ توان از عمل جراحی لیزری کمر استفاده کرد، سردرگمی‌ ها و ابهاماتی وجود دارد. اگرچه در حال حاضر کاربرد جراحی‌ های لیزری به انداز جراحی‌ های سنتی وسیع نیست، اما تعداد موارد و موقعیت‌ هایی که می‌ توان در آنها از گزینه لیزری استفاده کرد، در حال افزایش است. استفاده از روش جراحی لیزری دیسک کمر می‌ تواند تعداد عوارض و همچنین طول دوره بهبودی را کاهش بدهد. این موضوع جراحی لیزری دیسک کمر را به جایگزین جذابی برای روش‌ های درمانی سنتی تبدیل کرده است.

اگرچه مزایای درمان بیرون زدگی دیسک کمر با لیزر باعث شده که استقبال از این روش رو به افزایش باشد، اما با این حال نیز ابتدا باید بیماران نسبت به مزایا و معایب این جایگزین جراحی‌ های سنتی آگاه شوند. چرا که برای مثال، این روش هم، مثل هر عمل کم تهاجمی دیگری، فقط در شرایط به خصوصی تأثیر لازم را دارد.

چه چیزهایی را می‌ بایست در مورد جراحی و عارضه‌ تان از پزشک بپرسید؟


چه چیزهایی را می‌ بایست در مورد جراحی و عارضه‌ تان از پزشک بپرسید؟

برای اینکه مطمئن شوید که بهترین درمان را برای عارضه‌ تان دریافت خواهید کرد، باید از قبل سؤالاتی را آماده کنید تا در جلسه مشاوره از جراحتان بپرسید. سؤالاتی که باید بپرسید عبارتند از:

  • این عمل چه نتایجی خواهد داشت؟
  • احتمال استفاده از لیزر وجود دارد؟
  • آیا در عمل، فیوژن (خشک کردن مهره‌ها) هم انجام می‌ شود؟
  • یک گزینه کم تهاجمی بهتر است یا روش سنتی، و چرا؟
  • چه گزینه‌ های دیگری وجود دارد؟
  • این جراحی چه چیزی را درمان می‌ کند؟
  • این عمل چه عوارضی می‌ تواند داشته باشد و احتمال بروز عوارض آن چقدر است؟
  • جراح چقدر تجربه دارد؟ آیا جراح دوره‌ های تخصصی لازم در زمینه جراحی یا جراحی کم تهاجمی ستون فقرات را در دانشگاه گذرانده است؟
  • آیا جراح هر دو عمل باز سنتی و جراحی کم تهاجمی را انجام می‌ دهد؟

نحوه انجام جراحی لیزری دیسک کمر


نحوه انجام جراحی لیزری دیسک کمر

در بسیاری از موارد، فقط 5 تا 10 درصد از بافت دیسک دچار فتق یا آسیب دیدگی می‌ شود. جراحی لیزری دیسک کمر نوعی جراحی لیزری است که در آن فقط بافت دارای مشکل برداشته شده و بافت سالم دیسک حفظ می‌ شود. در تکنیک منحصر به فرد جراحی لیزری دیسک کمر، بافت بیرون زده به آرامی بخار شده و اطراف پارگی حلقه دیسک پاکسازی می‌ شود. سپس اجازه داده می‌ شود تا پارگی حلقه خود به خود التیام پیدا کند. برخلاف فیوژن‌ های سنتی ستون فقرات، در طول این عمل استخوان و بافت‌ های اطراف آسیب نمی‌ بینند. این نوع جراحی آرام و کم تهاجمی باعث می‌ شود که خیلی سریع به زندگی روزمره‌تان برگردید. جراحی لیزری دیسک کمر نوعی جراحی اندوسکوپی است که تحت نیمه بیهوشی (Twilight Sedation) و در حالی که بیمار ریلکس شده است انجام می‌ شود.

نحوه انجام و نتایج این جراحی به شرح زیر است:

1- از طریق یک برش حدوداً شش میلی متری، یک اندوسکوپ به درون کمر فرستاده می‌ شود تا جراح بتواند با استفاده از تصاویر زنده‌ ای که از طریق دوربین موجود در سر اندوسکوپ گرفته می‌ شود دیسک آسیب دیده را ببیند.

2- پارگی حلقه دیسک که باعث درد و ناراحتی می‌ شود حذف شده و باقی دیسک در جای خود باقی می‌ ماند. برخلاف تکنیک‌ های سنتی مثل میکرودیسککتومی، دیسک‌ های مصنوعی و فیوژن ستون فقرات، در طول این عمل استخوان و بافت‌ های اطراف آسیب ندیده یا برداشته نمی‌ شوند.

3- جراح با استفاده از یک سری ابزارهای استاندارد و از طریق یک فضای طبیعی در ستون فقرات به دیسک دسترسی پیدا کرده و بنابراین، مثل عمل دیسککتومی، نیازی به برداشتن استخوان ندارد.

4- بعد از اینکه پارگی حلقه دیسک تبخیر شد، محل جراحی می‌ تواند به طور طبیعی التیام پیدا کند. در طول این مدت التهاب کاهش و درد تسکین پیدا می‌ کند.

5- بعد از التیام محل عمل، دیسک درست مثل قبل از آسیب دیدگی و بیرون زدگی کار خواهد کرد.

6- بعد از جراحی، بیمار بیدار شده و فوراً تسکین درد و ناراحتی ناشی از دیسک کمر را احساس می‌ کند. اِسکار (جای زخم) جراحی هم آنقدر کوچک است که می‌ تواند آن را با یک چسب زخم بپوشاند.

تمامی جراحی‌های لیزری دیسک کمر، عمل‌ های سرپایی با ریکاوری 1 ساعته بوده‌اند.

نحوه انجام جراحی لیزری دیسک کمر


نحوه انجام جراحی لیزری دیسک کمر

بسته به نوع عملی که انجام می‌ شود دوره بهبودی می‌ تواند برای هر فرد متفاوت باشد. برخی افراد می‌ توانند با سرعت نسبتاً زیادی به فعالیت‌ های عادی‌ شان برگردند، در حالی که برخی دیگر به زمان بیشتری نیاز دارند. اما در اینجا ممکن است این سؤال پیش بیاید که جراحی لیزری کمر در این زمینه چه تفاوت‌ هایی با سایر انواع دیگر جراحی کمر دارد؟

بعد از انجام جراحی کمر سنتی می‌ بایست بیمار در بیمارستان بماند و بهبودی از این نوع جراحی‌ ها می‌ تواند تا هفته‌ ها طول بکشد. در مقابل، جراحی لیزری دیسک کمر معمولاً به صورت سرپایی انجام می‌ شود، این یعنی اینکه شما می‌ توانید در همان روز عمل به خانه برگردید. به طور کلی، افرادی که تحت جراحی لیزری قرار می‌ گیرند می‌ توانند ظرف حدود 6 هفته به سرکار برگردند. بهبودی از جراحی لیزری کمر سریع‌ تر از دوره بهبودی از سایر عمل‌ ها است.

دوره بهبودی از جراحی لیزری دیسک کمر معمولاً کمتر از 6 هفته است، در حالی که دوره بهبودی از جراحی‌ های سنتی ستون فقرات حدود 3 تا 6 ماه است. بنابراین، اگرچه گزینه‌ های لیزری همیشه مناسب نیستند، اما با این حال، درمان با استفاده از آن‌ ها راحت‌ تر و سریع‌ تر انجام می‌ گیرد. تکنیک‌ های جراحی لیزری شاید در تمام موارد بهترین انتخاب برای علائم بیماران دیسک کمر نباشند اما آن‌ها عموماً امکان یک بهبودی سریع‌ تر همراه با عوارض جانبی کمتری را برای این بیماران فراهم می‌ کنند.

وقتی جراحی لیزری دیسک کمر موفقیت‌ آمیز باشد، بیماران در صورتی که مراقبت‌ های بعد از عمل دیسک کمر را به درستی انجام بدهند می‌ توانند بعد از یک هفته به فعالیت‌ های عادی خود برگردند. نرخ موفقیت این روش بین 70 تا 89 درصد است. همچنین، تحقیقی نشان داده که تا حدود 23 سال بعد از این جراحی نرخ عود بیماری 4 تا 5 درصد است.

معایب جراحی لیزری برای فتق دیسک کمر


معایب جراحی لیزری برای فتق دیسک کمر

جراحی لیزری کمر برای بعضی از عارضه‌ ها، مثل بیماری‌ های دژنراتیو ستون فقرات توصیه نمی‌ شود. به علاوه، عارضه‌ های پیچیده‌ تر غالباً به روش‌ های جراحی سنتی‌ تری نیاز دارند. یکی از معایب جراحی لیزری کمر این است که ممکن است به یک جراحی اضافی هم نیاز باشد. اما روش‌ هایی مثل میکرودیسککتومی در مقایسه با جراحی لیزری کمر نیاز کمتری به انجام مجدد عمل دارند. خیلی از پزشکان نیز چندان طرفدار جراحی‌ های لیزری کمر نیستند. چرا که، لیزرها گرما تولید می‌ کنند و عملکردشان به اندازه ابزارهای معمولی جراحی موفقیت‌ آمیز نیست و برای مثال میزان عمق نفوذ دقیقی ندارند. به علاوه، این روش برای جراحی‌ های ترمیمی و یا جراحی‌ های معمول ستون فقرات که نیازمند برداشتن فشار و برداشتن خارهای استخوانی هستند مناسب نیست. برای یک فتق دیسک تک سطحی استاندارد، بهترین روش یک میکرودیسککتومی کم تهاجمی است. گزینه دیگر هم یک دیسککتومی استاندارد است که برش‌ های مورد استفاده در آن کمی بزرگتر از برش‌ های میکرودیسککتومی هستند.

عوارض جانبی جراحی لیزری فتق دیسک کمر


عوارض ناشی از این عمل به ندرت بروز می‌ کنند چرا که این نوع عمل به طور کامل با استفاده از تصویربرداری زنده اشعه ایکس (live X-ray) انجام شده و هیچگونه آسیبی به عضلات یا استخوان‌ ها وارد نمی‌ کند. عوارض این عمل در موارد نادری می‌ تواند شامل بی‌ حسی یا ضعف یا صدمه‌ ناشی در اثر استفاده نادرست از دستگاه لیزر باشد. به همین دلیل است که این عمل می‌ بایست فقط توسط یک جراح آموزش دیده در زمینه استفاده از لیزر برای جراحی‌ های ستون فقرات و در یک محیط مناسب و اختصاصی برای استفاده از دستگاه‌ های لیزری انجام شود. این روش همچنین برای بیماران سالخورده و بیماران مبتلا به مشکلات پیچیده پزشکی، که استفاده از بیهوشی عمومی یا طولانی شدن زمان عمل برایشان بسیار مضر است، گزینه مناسبی می‌ باشد. در کل، هر عملی می‌ تواند عوارض جانبی خاص خود را داشته باشد و در مورد جراحی لیزری دیسک کمر هم وضعیت به همین صورت است. در اینجا اصلی‌ ترین مشکلی که می‌ تواند بعد از عمل به وجود بیاید عفونت است که می‌ تواند به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی در حین تعویض سری دستگاه بروز کند. گاهی اوقات، برای پیشگیری از عفونت به بیماران آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی داده می‌ شود.

هزینه درمان دیسک کمر با لیزر


هزینه درمان دیسک کمر با لیزر

هزینه درمان دیسک کمر با لیزر در شهرهای مختلف متفاوت است. هر شرکت بیمه و هر طرح بیمه‌ ای نیز میزان متفاوتی از هزینه‌ های این درمان را پوشش می‌ دهند. بنابراین، قبل از انجام هرگونه عملی ابتدا باید چک کنند و ببینید که آیا بیمه‌ ای که دارید هزینه‌ های آن عمل را پوشش می‌ دهد یا خیر. اما در کل، هزینه این عمل شامل مبالغی است که برای موارد زیر اخذ می‌شود:

  • دستمزد جراح
  • دستمزد کمک جراح
  • هزینه‌های مرکز جراحی
  • ارزیابی بعد از عمل

برای برآورد کامل هزینه، هنگام مراجعه به پزشک نتیجه ام‌ آر آی‌ تان را همراه داشته باشید.

جمع‌بندی


جراحی لیزری دیسک کمر نوعی جراحی است که در آن از لیزر برای برداشتن بافت‌ هایی که به یک عصب فشار وارد کرده یا آن را گیر انداخته‌ اند استفاده می‌ شود. این عمل از سایر روش‌ های جراحی کمر کم تهاجمی‌ تر بوده، اما ممکن است به یک یا چند جراحی تکمیلی نیاز داشته باشد. در حال حاضر اطلاعات چندانی وجود ندارد که نشان بدهد جراحی لیزری کمر نسبت به سایر روش‌ های جراحی کمر مزایای بیشتری دارد. به علاوه، هزینه این روش درمان نیز می‌ بایست با سایر روش‌ها مقایسه شود. اگر به جراحی کمر نیاز دارید، باید در مورد همه گزینه‌ های ممکن با پزشکتان مشورت کنید. تا به این ترتیب، درمانی که بهترین گزینه برای شما است را دریافت کنید.

پرسش‌های متداول


آیا می‌ توان با جراحی لیزری فتق دیسک را درمان کرد؟

اگر از فتق دیسک کمر رنج می‌ برید یا عصب‌ های مرتبط با نخاعتان دچار آسیب شده‌ اند، جراحی لیزری می‌ تواند با نتیجه‌ ای هم سطح روش‌ های سنتی، اما با درد، زمان و هزینه کمتر، مشکلتان را به طور قطعی رفع کند.

جراحی لیزری ستون فقرات چند درصد احتمال موفقیت دارد؟

جراحی‌ های لیزری ستون فقرات معمولاً 90 تا 95 درصد در تسکین درد عصبی ناشی از دیسک کمر بیماران موفقیت‌ آمیز هستند.

دوره بهبودی از جراحی لیزری دیسک کمر چقدر طول می‌کشد؟

بهبودی کامل از این جراحی معمولاً حدود 6 هفته طول می‌ کشد. به علاوه، بیماران می‌ توانند با انجام یک سری اقدامات، دوره بهبودی بعد از جراحی لیزری دیسک کمر تا حد ممکن کوتاه‌ تر کنند.

آیا  ممکن است که جراحی لیزری درد را بدتر کند؟

در طول عمل، بیماران گرمای ملایم و آرام‌ بخشی را احساس می‌ کنند که همین باعث می‌ شود تا برخی از این افراد در طول این مدت به خواب بروند. البته، گاهی اوقات درد افزایش پیدا کرده یا 6 تا 24 ساعت بعد از یک جلسه درمان آغاز می‌ شود. همچنین، ممکن است که شروع پروسه بهبودی توسط نور لیزر پروسه باعث بروز درد شود.

بعد از جراحی لیزری دیسک کمر چه کارهایی را نباید انجام داد؟

تا دو هفته بعد از جراحی به هیچ وجه نباید خم شوید، جسم سنگینی بلند کنید یا از ناحیه کمر بپیچید، چرا که این کارها می‌ توانند بهبودی شما را به تأخیر انداخته و مجدداً باعث فتق دیسک شما شوند. خصوصاً در طول این مدت، از بلند کردن هر چیزی که بیش از دو کیلوگرم وزن دارد خودداری کنید.

بعد از جراحی لیزری دیسک کمر چطور باید بنشینم؟

اگر مجبورید از یک چهارپایه کوتاه استفاده کنید، باید موقع نشستن کف هر دوپایتان کاملاً روی زمین قرار بگیرد. مفاصل ران باید کمی بالاتر از زانوها بوده و می‌ بایست وزنتان را به طور مساوی روی دو مفصل ران تقسیم کنید. همچنین، می‌ بایست باسن در عقب صندلی قرار گرفته و جلوی صندلی نباید به پشت زانو‌ها یا عضلات پشت ساقتان فشاری وارد کند.

دکتر حسین عدل خو

کلینیک فوق تخصصی درد نفس

دکتر حسین عدل خو
فوق تخصص كنترل و درمان درد

مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *