درمان بیماری زونا

ویروس واریسلا زوستر (Varicella Zoster Virus) یک ویروس است که در طول زمان می‌تواند بیماری‌های مختلفی را با نام‌های مختلف ایجاد کند. در دوران کودکی، تقریباً همه افراد تجربه بیماری آبله مرغان را دارند که در واقع این بیماری ناشی از ورود ویروس واریسلا زوستر به بدن است. این بیماری با ظهور ضایعات خارشی، همراه با تاول و ترشحات چرکی روی بدن آغاز می‌شود و پس از چند روز بهبود می‌یابد. به طور معمول، ویروس واریسلا زوستر در سرتاسر بدن حضور دارد، اما متأسفانه به طور کامل از بین نمی‌رود و به جای آن وارد دوره‌ای به نام کمون یا خاموشی می‌شود و در نزدیکی نخاع و مغز به زندگی خود ادامه می‌دهد. پس از مدتی در دوره بعدی زندگی، به عنوان مثال در سنین پنجاه یا شصت سالگی، ویروس مجدداً فعال می‌شود و این بار از طریق رشته‌های عصبی در نزدیکی نخاع یا مغز حرکت می‌کند. همچنین، در پنجاه درصد موارد، در نزدیکی نوک سینه و دنده‌ها قرار می‌گیرد و ضایعات خطی و علائم خود را نشان می‌دهد. در حالت عادی، بیماری زونا خطرناک نیست، اما نکته مهم آن این است که درد زونا می‌تواند بسیار شدید باشد، به خصوص زمانی که این درد پس از بهبود بیماری و رفع تاول‌ها و جوش‌های دردناک آن باقی بماند و به نوروپاتی عصبی محیطی تبدیل شود. در این مقاله، به معرفی بیماری زونا و علائم و نشانه‌های آن به طور مختصر پرداخته می‌شود و سپس روش‌های مختلف درمان درد ناشی از بیماری زونا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

علائم زونا


علائم زونا

به طور معمول نشانه‌ها و علائم زونا فقط بخشی از یک سمت بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این نشانه‌ها و علائم شامل:

  • درد، سوزش، بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن
  • حساسیت به لمس
  • جوش‌های قرمز که چند روز پس از شروع درد بروز می‌ کند.
  • تاول‌های آبکی که باز شده و پوسته ایجاد می‌ کند.

برخی از افراد همچنین علائم زیر را تجربه می‌ کنند:

  • تب
  • سردرد
  • حساسیت به نور
  • خستگی شدید

علائم اصلی در این مرحله از بیماری، درد است. فرد در ابتدا دردهای بسیار شدیدی را احساس می‌ کند. به طوری که گاهی اوقات با مراجعه به پزشک این گونه دردها با دردهای کیسه صفرا، دردهای کلیوی و دردهای قلبی مانند سکته اشتباه گرفته می‌ شود. در نهایت پس از چند روز که بیمار دردهای شدیدی را حس کرد، ضایعات و راش های چرکین و تاولی ظاهر می‌ شوند که می تواند با درد همراه باشد. درد بیماری زونا دردهایی از جنس سوزشی هستند و گاهی اوقات ممکن است احساس بی حسی در همان نواحی اطراف سینه و در فضای بین دنده ای ایجاد شود. جوش‌های ناشی از زونا در اکثر موارد به شکل یک دسته تاول، سمت راست یا چپ نیم تنه بالایی مانند یک کمربند احاطه می‌ کند. گاهی اوقات جوش‌ های زونا در اطراف چشم یا در یک طرف گردن یا صورت ایجاد می‌ شود.

در بیمارانی که به گرفتگی عضلات کمر مبتلا هستند، ممکن است در تماس با لباس بدن خود درد شدیدی احساس کنند و حتی در حین استحمام با لیف، درد و سوزش شدیدی تجربه کنند. علاوه بر این، خارش نیز ممکن است به وجود آید و در برخی موارد، دردهای شدید می‌تواند باعث بی‌خوابی، اضطراب و عصبی شدن شخص شود.

در صورتی که در منزل فردی با زونا (یک بیماری ویروسی پوستی) هست، باید توجه داشت که افراد بالای شصت سال نیاز به مراقبت بیشتری دارند. همچنین، افرادی که درمان رادیوتراپی یا شیمی درمانی را دریافت می‌کنند و با سرطان مبتلا هستند، نیز نیاز به مراقبت و توجه ویژه دارند.

در هر صورت، مشاوره پزشکی تخصصی و تشخیص دقیق برای این نوع علائم بسیار مهم است. بهتر است با پزشک خود درباره این موارد صحبت کنید تا بتوانید درمان و مراقبت مناسب را دریافت کنید.

علت زونا


ظ

زونا به دلیل ویروس واریسلا زوستر ایجاد می‌ شود که این ویروس مشابه با آبله مرغان است. افرادی که به آبله مرغان مبتلا شده باشند، به زونا نیز مبتلا می‌شوند. پس از بهبودی آبله مرغان، این ویروس وارد سیستم عصبی شده و سال‌ ها غیرفعال باقی می‌ ماند. سرانجام ممکن است دوباره فعال شده و در طول مسیر عصبی پوست حرکت کرده و زونا ایجاد کند. اما همه افرادی که دچار آبله مرغان می‌ شوند، به زونا مبتلا نمی‌ شوند.

علت زونا مشخص نیست. اما ممکن است با بالا رفتن سن به دلیل کاهش سیستم ایمنی نسبت به عفونت بروز کند. زونا درافراد بزرگسال که سیستم ایمنی ضعیف‌ تری دارند شایع‌ تر است. ویروس واریسلا زوستر بخشی از گروه ویروس‌ هایی است که هرپس نامیده می‌ شوند و شامل ویروس‌ هایی هستند که تاول هرپس یا تبخال تناسلی را که عفونت ناشی از تماس جنسی است، ایجاد می‌ کنند.

آیا بیماری زونا مسری است؟


شخصی که به زونا مبتلا است ممکن است این ویروس واریسلا- زوستر را به افرادی که نسبت به آبله مرغان ایمن نیستند، منتقل کند. این انتقال معمولاً از طریق تماس مستقیم با زخم باز ایجاد می‌شود. هنگامی که فرد مبتلا شد، شخص به جای زونا به آبله مرغان مبتلا می‌ شود. پیشگیری بهتر از درمان است. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری زونا بایستی احتیاط های لازم را رعایت نمود. به هر حال بایستی از تماس افراد مبتلا به زونا با زنان باردار و نوزادان تازه متولد شده جلوگیری نمود. آبله مرغان در برخی از افراد می‌ تواند خطرناک باشد. تا زمانی که تاول‌ های زونا پوسته می‌ زند، بیمار، ناقل بیماری خواهد بود و باید از هرگونه تماس فیزیکی با افرادی که تاکنون به آبله مرغان مبتلا نشده یا واکسن آبله مرغان دریافت نکرده‌ اند، به خصوص افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، زنان باردار و نوزادان، خودداری کند.

عوامل خطر زونا


تمامی افرادی که دچار آبله مرغان شده‌ اند، ممکن است به زونا نیز مبتلا شوند. اکثر بزرگسالان قبل از ورود واکسن روتین دوران کودکی، که اکنون درمقابل آبله مرغان از افراد محافظت می‌ کند، به آبله مرغان مبتلا می‌ شوند.

عواملی که خطر ابتلا به آبله مرغان را افزایش می‌ دهد، شامل:

  • سن بالاتر از ۵۰ سال: زونا در بین افراد با سن بیش از ۵۰ سال شایع‌ تر است زیرا خطر آن با افزایش سن بیشتر می‌ شود.
  • داشتن بیماری‌ های خاص: بیماری‌ هایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌ کند مانند ایدز و سرطان، می‌توانند خطر ابتلا به زونا را بیشتر کنند.
  • تحت درمان سرطان: رادیوتراپی یا شیمی درمانی ممکن است مقاومت بدن نسبت به بیماری را کاهش داده و محرک زونا باشد.
  • مصرف داروهای خاص: داروهایی که هنگام پیوند عضو جهت پیشگیری از درد عضو توسط بدن مصرف می‌ شود، می‌ تواند خطر ابتلا به زونا را افزایش دهد زیرا نیاز به مصرف طولانی مدت استروئید مانند پردنیزون دارد.

عوارض زونا


عوارض زونا

عوارض ناشی از ابتلا به زونا عبارتند از:

  • پست هرپتیک نورالژیا: در برخی از افراد درد زونا تا مد‌ت‌ ها پس از اینکه تاول ناشی از آن برطرف شد، ادامه می‌ یابد. این مشکل به نام پست هرپتیک نورالژیا نامیده می‌ شود و هنگامی رخ می‌ دهد که رشته‌ های عصبی آسیب‌ دیده پیام‌ های نا مفهوم و بیش از حد درد را از پوست به مغز ارسال می‌کند.
  • کاهش بینایی: زونا در اطراف یا داخل چشم ( زونای چشمی) می‌ تواند منجر به عفونت‌ های دردناک چشم شود که منجر به کاهش بینایی می شود.
  • مشکلات عصبی: براساس اینکه کدام عصب آسیب دیده است، زونا ممکن است منجر به التهاب مغز ( انسفالیت)، فلج صورت یا مشکلات شنوایی و عدم تعادل شود.
  • عفونت پوست: اگر تاول زونا به خوبی درمان نشود، عفونت‌ های باکتریایی پوست ممکن است افزایش یابد.

درمان بیماری زونا


درمان بیماری زونا

درمانی برای زونا وجود ندارد، اما درمان فوری با تجویز داروهای ضدویروس می‌ تواند روند بهبودی را تسریع کرده و خطر عوارض بیماری را کاهش دهد. این داروها عبارتند از:

  • آسیکلوویر( زوویراکس)
  • فامسیکلوویر
  • والاسیکلویر (والترکس)

زونا می‌ تواند درد شدیدی ایجاد کند که از این رو پزشک نیز داروهای زیر را تجویز می‌ کند:

  • پدهای موضعی کاپسیاسین (کوتنزا)
  • ضدتشنج مانند گاباپنتین ( نورونتین)
  • داروی ضدافسردگی سه حلقه‌ ای مانند آمی‌تریپتیلین
  • مواد بی‌ حس کننده مانند لیدوکائین که در اشکال کرم، ژل، اسپزی یا پد پوستی موجود است.
  • داروهایی که شامل مواد مخدر مانند کدئین هستند.
  • تزریق که می‌ تواند شامل کورتیکواستروئید و داروی بی‌ حسی موضعی باشد.

زونا، یک بیماری است که در کلیه افراد بین دو تا شش هفته طول می‌کشد. اغلب افراد تنها یکبار در طول عمر به زونا مبتلا می‌شوند، اما ممکن است دو بار یا بیشتر نیز این بیماری را تجربه کنند. افراد مسنی که به زونا مبتلا می‌شوند، باید به طور فوری به پزشک مراجعه کنند تا درمانی آنتی‌بیوتیک و یا ضد ویروسی به صورت تزریقی شروع شود. این داروها به کاهش عوارض پس از زونا کمک می‌کنند. همچنین، با شروع به درمان، مدت بیماری کوتاه شده و شدت دردها کاهش می‌یابد. در مواردی که افراد بالای ۷۰ سال به زونا مبتلا می‌شوند، ممکن است وارد فاز سوم بیماری، یعنی سندرم نورالژی پس از زونا شوند.

عموماً بعد از بهبود از زونا، بیمار ممکن است به مدت طولانی درد در منطقه‌ای که زونا رخ داده است، احساس کند. این دردها بسیار شدید هستند و زندگی بیمار را تحت تأثیر قرار می‌دهند. فرد ممکن است دچار کمبود خواب شده و اضطراب شدید را تجربه کند و این مشکلات برای او تعداد زیادی مشکل ایجاد می‌کنند. برای جلوگیری از ورود به فاز سوم، بهترین راه حل شروع زودهنگام درمان با آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی است و همچنین مراجعه به یک متخصص درد برای انجام بلوک های عصبی برای بیمار.

بلوک عصبی

متخصص درد با بلوک های عصبی مانع از، از بین رفتن رشته های عصبی می شود، زیرا زونا یا ویروس واریسلا زوستر با هدف قرار دادن رشته ها و فیبرهای عصبی باعث حساس شدن این رشته های عصبی می شود. در نهایت سبب می شود تا بیمار مدت ها این نوع دردها را حس کند و حتی با محرک هایی که اصلاً دردناک نیستد، بیمار احساس درد کند، مانند لیف زدن در زمان استحمام یا تماس لباس با بدن در زمان پوشیدن.

خدمات تخصص ارائه شده توسط دکتر حسین عدلخو-فوق تخصص درد در‌ کلینیک درد نفس
لازم به ذکر است کلیه خدمات بدون نیاز به ببهوشی،بستری و جراحی و فقط با بیحسی موضعی و با استفاده از به روزترین و بهترین دستگاه‌های روز دنیا می‌باشد:

  • RF (رادیو فرکوئنسی)
  • اوزون تراپی
  • بلاک عصبی
  • تزریق ژل
  • تزریق PRP و سلول‌های بنیادی
  • تزریق بوتاکس
  • لیزر پرتوان درد (PLP)

مزایای درمان با بلوک عصبی برای زونا


مزایای درمان با بلوک عصبی برای زونا

مزایای بلوک عصبی برای زونا کاملاً شناخته شده است. تاثیرات ضد درد طولانی مدت آن،  کاهش نیاز به مصرف داروهای حاوی مخدر و بهبود سریع عوارض تقریباً رضایت بیمار را فرهم کرده و آن را روشی مؤثر در کنترل درد پس از عمل می‌ کند.

کاندیدای مناسب بلوک عصبی برای زونا


کاندیدای مناسب بلوک عصبی برای زونا

افرادی که چندین ماه درد دارند که با درمان‌های سنتی ( مانند داروهای بدون نسخه و تجویز شده) برطرف نمی‌ شود، به طور معمول کاندیدای مناسبی برای بلوک عصبی هستند. با این همه، در صورتی که نسبت به هر دارویی حساسیت دارید، باردار هستید، عفونت فعال دارید، دیابت یا بیماری قلبی دارید، یا اگر داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌ کنید، باید به پزشک اطلاع دهید.

تجهیزات مورد نیاز جهت انجام بلوک عصبی برای زونا


تجهیزات مورد نیاز جهت این درمان شامل موارد زیر است:

  • بی‌حسی موضعی: نوع و مقدار آن براساس مدت زمان بلوک مورد نظر، متفاوت است. ۵ میلی‌لیتر لیدوکائین ۲% برای بلوک عصبی کوتاه – متوسط ( ۱-۲ ساعت)، ۵ میلی‌لیتر بوپیواکائین ۵/۰ % یا روپیواکائین ۵/۰ % ( ۲-۴ ساعت)
  • کلروهگزیدین ۲% یا پوویدون آیودان
  • پروب خطی سونوگرافی با فرکانس بالا ( ۸ مگاهرتز یا بیشتر)
  • ژل استریل سونوگرافی
  • پوشش استریل پروب
  • دسترسی به اینترالیپید ۲۰% در مواردی که مسمومیت سیستمیک با بی‌حسی موضعی (LAST) منجر به حمله قلبی می‌ شود.

آمادگی برای بلوک عصبی در درمان زونا


آمادگی برای بلوک عصبی در درمان زونا

پزشک دستورالعملی را قبل از انجام بلوک عصبی به شما می‌ دهد که باید آن را دنبال کنید.

این دستورالعمل شامل:

  • قطع مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، که حداقل باید ۱۰ روز قبل از تزریق از مصرف آنها خودداری شود. به یاد داشته باشید که همیشه در صورتی که این نوع داروها را مصرف می‌ کنید، پزشک خود را مطلع کنید.
  • داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن را، از۲۴ ساعت قبل از بلوک عصبی مصرف نکنید.
  • شخصی را به همراه داشته باشید تا پس از درمان شما را به خانه ببرد.
  • در روز تزریق، باید عاری از هرگونه عفونت مانند آنفولانزا باشید. اگر هرگونه علائمی (مانند تب یا جوش پوستی) دارید، به پزشک اطلاع دهید تا روز دیگری را برای درمان برنامه‌ ریزی کند.

به یاد داشته باشید که حتماٌ از این دستورالعمل و دیگر توصیه‌ های پزشک پیروی کنید. این کار در موفقیت درمان بسیار اهمیت دارد و از بروز عوارض نهانی خودداری می‌ کند.

مراحل آماده شدن برای درمان عبارتند از :

  • پر کردن فرم رضایت نامه برای خطرات، مزایا و درمان جایگزین بلوک عصبی
  • تایید هویت و ناحیه درمان بیمار
  • انجام معاینات عصبی عروقی از اندام درگیر
  • تعیین موقعیت ناحیه درگیر در حالت ایستاده
  • ناحیه درمان را با کلروهگزیدین ۲% پاویدیون آیودین تمیز کنید و اجازه دهید که محلول خشک شود.
  • دستگاه اولتراسوند را در معرض دید قرار دهید.
  • یک پوشش استریل و ژل استریل را برای پروب خطی سونوگرافی با فرکانس بالا استفاده کنید.
  • محلول موضعی بی‌ حسی را به درون سرنگ بکشید.

روند درمان بلوک عصبی برای زونا


روند درمان بلوک عصبی برای زونا

در کلینیک درد و پس از مشورت با متخصص درد پزشک از شما درباره تمام داروها، شامل ویتامین‌ها، مکمل‌ها و حساسیت‌های خاصتان سوال می‌کند. ممکن است قبل از درمان، از شما بخواهد که به مدت ۶ ساعت قبل از آن از خوردن غذا پرهیز کنید. سپس تیم پزشکی شروع به تزریق داروی وریدی می‌کند و علائم حیاتی شما را به دقت بررسی می‌کند. ممکن است داروهای وریدی را به شما تزریق کنند تا شما آرام شده و بتوانید بخوابید.

قبل از انجام بلوک عصبی، بی‌حسی موضعی در ناحیه‌ای که تزریق بلوک صورت می‌گیرد، استفاده می‌شود. همچنین، ممکن است از اشعه ایکس برای کمک به متخصص درد در یافتن محل دقیق گره عصبی استفاده شود. بعد از پیدا کردن گره عصبی، با تزریق بلوک عصبی، آن را مسدود می‌کنند.

توجه داشته باشید که هر مرحله از درمان و بلوک عصبی نیاز به نظارت و تخصص پزشکی دارد و برنامه درمانی شما ممکن است بسته به شرایط و نیازهای خاص شما تعدیل شود.

بلوک عصبی باید طبق مراحل زیر انجام شود:

  • پروب را در ناحیه مورد نظر قرار دهید.
  • ناحیه تحت درمان را از طریق روش بلوک عصبی شناسایی کنید.
  • عصب مورد نظر پس از انجام مراحل قبل به آسانی قابل شناسایی باشد.
  • یک سوزن مخصوص بلوک را موازی با سطح پروب وارد کنید. مطمئن شوید که نوک سوزن تمام مدت قابل مشاهده باشد.
  • نوک سوزن را به سمت هدف مورد نظر بگیرید.
  • سپس سرنگ را به سمت بالا کشیده تا اطمینان حاصل شود که نوک سوزن وارد رگ‌ های خونی نشده باشد.
  • مقدار کمی از ماده بی‌ حسی را تزریق کرده تا از محل نوک سوزن اطمینان پیدا کنیم.
  • ممکن است نیاز باشد که نوک سوزن را کمی بالاتر کشیده یا به سمت جلو ببریم تا در محل دقیق قرار گیرد، تا پراکنده شدن بی حسی موضعی در اطراف عصب انجام شود.
  • هنگامی که محل تزریق تایید شد که در اطراف عصب مورد نظر قرار دارد، تزریق تدریجی ۱ تا ۲ میلی‌لیتر ماده بی‌ حسی موضعی تا زمانی که مقدار مناسب پخش شود، ادامه می‌ یابد.‌

بهبودی پس از دریافت بلوک عصبی برای زونا


بهبودی پس از دریافت بلوک عصبی برای زونا

دوره نقاهت پس از بلوک عصبی زونا معمولاً کوتاه و آسان است. در روز درمان، بهتر است از رانندگی یا انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید. اگر در منطقه تزریق درد یا کبودی دارید، می‌توانید برای ۲۰ دقیقه یخ را بر روی آن منطقه قرار دهید. داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) می‌توانند هرگونه ناراحتی را کاهش دهند. اکثر بیماران در روز بعد به زندگی روزمره خود بازمی‌گردند. در صورتی که نشانه‌های عفونت (ورم، تب، درد در منطقه تزریق) را تجربه کردید، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

نشانه‌ی موفقیت درمان، تسکین درد بلافاصله پس از درمان است. بی‌حسی درد در ابتدا به صورت فوری تسکین می‌یابد و تا چند ساعت ادامه می‌یابد. کاهش التهاب و تسکین درد با استفاده از استروئیدها به مدت طولانی‌تری ادامه می‌یابد. اثر استروئیدها تا سه تا پنج روز مشاهده می‌شود و ممکن است تا چند هفته یا چند ماه ادامه یابد. تسکین درد پس از بلوک عصبی، بسته به شدت درد، متفاوت است. به عنوان مثال، افرادی که از درد حاد رنج می‌برند، نتایج بهتری از این درمان دریافت می‌کنند نسبت به کسانی که با درد مزمن مبتلا هستند. در صورتی که بیماران بهبود قابل توجهی از این درمان به‌دست آورند، می‌توان در طول زمان تزریق را تکرار کرده و تسکین درد را برای مدت زمان بیشتری حفظ کرد. اما اگر درد همچنان ادامه دارد، ممکن است نشانگر عدم موفقیت بلوک عصبی باشد یا درد ارتباطی با عصب بین‌دنده‌ای نداشته باشد.

ممنوعیت کاربرد بلوک عصبی برای زونا


ممنوعیت کاربرد بلوک عصبی شامل موارد زیر است:

  • عدم پذیرش بیمار
  • وجود سلولیت یا چربی بیش از حد در ناحیه تزریق
  • واکنش آنافلاکتیک به ماده بی‌ حسی
  • ممنوعیت کاربرد در آسیب‌ های شدید که خطر بالای سندروم کامپارتمنت وجود دارد و بهتر است ابتدا با پزشک مشورت کنید.

عوارض ناشی از بلوک عصبی برای زونا


عوارض ناشی از بلوک عصبی برای زونا

عوارض می‌ تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خونریزی از ناحیه تزریق
  • تجمع توده خون درون عضلانی
  • عفونت در محل تزریق
  • واکنش آلرژیک به ماده بی‌ حسی
  • سوراخ شدن رگ
  • تزریق درون عروقی
  • مسمومیت سیستمیک بی‌حسی موضعی (LAST)
  • آسیب به عصب که شامل نوروپراکسی یا از بین رفتن عصب
  • بلوک ناموفق

هزینه‌ های بلوک عصبی برای زونا


هزینه‌ های بلوک عصبی برای زونا

هزینه تزریق بلوک عصبی برای زونا به نوع و مقدار مواد بلوک عصبی، بی‌ حسی، تصویربرداری، حق زحمه پزشک، هزینه‌ های مرتبط و محل جغرافیایی دارد. این روند درمانی تحت پوشش بیمه درمانی قرار دارد. بلوک عصب پس سری، که یک روند پزشکی شناخته شده است، توسط اکثر شرکت‌ های بیمه بازپرداخت می‌ شود. نیاز به مجوز خدمات یا پرداخت مشترک به شرکت بیمه بستگی دارد.

توصیه های پایانی به بیماران مبتلا به زونا


افراد مسن بالای پنجاه تا شصت سال بایستی حتما واکسن بزنند و این واکسن ها در دو نوبت به فاصله دو تا شش هفته تزریق می شوند و می توانند تا حد زیادی از ابتلا به بیماری زونا پیشگیری نمایند. در صورتی که فردی به بیماری زونا مبتلا شود، بایستی از داروهای ضد ویروسی استفاده نماید و به متخصص درد مراجعه نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر به کلینیک درد مراجعه نمایید.

سوالات متداول


آیا بلوک عصبی روش بی‌ خطری برای زونا است؟

بلوک عصبی مانند بی‌ هوشی عمومی خطرات کمی را شامل می‌ شود. خطر عفونت بسیار کم است زیرا این درمان با استریل کامل انجام می‌ شود. خطر بسیار کم ( کمتر از ۱/۰ % ) آسیب به عصب وجود دارد که کاملاً موقتی است.

آیا بلوک عصبی برای درمان زونا، دردناک است؟

بلوک عصبی شامل قرار دادن یک سوزن کوچکتر از سوزن درون رگی در نزدیکی عصبی است که بخشی از بدن براساس آن عمل می‌کند. پزشکان هنگام انجام بلوک عصبی جهت آرامش بیمار، به آنها داروی بیهوشی می‌ دهند.

آیا در طول درمان بیمار بیدار است؟

در طول روش بلوک عصبی ابتدا توسط یک کرم بی‌ حسی موضعی بی‌ حس شده و پس از آن، درمان برای زونا انجام می‌ شود.

درمان زونا با بلوک عصبی چه مدت ماندگار است؟

ماندگاری این روش به نوع بلوک و نوع ماده بی‌ حسی به کار رفته بستگی دارد.  بلوک عصبی برای زونا معمولاً ۶-۸ ماه ماندگار است. دارو به طور مداوم از طریق یک لوله پلاستیکی کوچک (کاتتر عصب) منتقل می‌ شود که در نزدیکی عصب قرار گرفته و به مدت ۲-۳ روز ادامه دارد.

انجام بلوک عصبی برای درمان زونا چه مدت طول می‌ کشد؟

بلوک عصبی به تنهایی ۵ – ۱۰ دقیقه طول می‌ کشد و حدود ۱۵ – ۲۰ دقیقه طول می‌ کشد تا به طور کامل تاثیرگذار باشد. پزشک همیشه قبل از اینکه به اتاق عمل بروید، اطمینان حاصل می‌ کند که بلوک کار می‌ کند. دوباره مقداری داروی آرامبخش به بیمار داده می‌ شود تا در هنگام بلوک عصب، در آرامش بمانید.

اشتراک گذاری >>

Telegram
WhatsApp
(X (Twitter
Facebook

مقالات مرتبط

متخصص درد در تهران

متخصص درد در تهران

تخصص درد به عنوان یک تخصص پزشکی، در ارزیابی، تشخیص و درمان دردها تخصص دارد. این تخصصی که از آموزش

متخصص میگرن در تهران

متخصص میگرن در تهران

زندگی با میگرن بدان معناست که باید وقت زیادی را با پزشک خود در ارتباط بوده و مشاوره‌هایی دریافت کرد.